Безкрайно дългото очакване е към своя край и докато дните до премиера на „Silence” намаляват, получихме чудесния първи трейлър, който представи скалата на действията и отличната визия. Сега Адам Драйвър, чието превъплъщение в шокиращо отслабнал монах изглежда безкомпромисно, има да сподели впечатления от работата си със Скорсезе. Припомняме, че годината се оказа ползотворна за актьора, като първо го видяхме в приятния жанров „Midnight Special”, а съвсем скоро го гледахме и в доста приятния „Paterson” на Джим Джармуш.

В интервю за TFS, Драйвър разкрива, че:

Скорсезе ни каза, че трябва да свалим килограми. Не мисля, че някога съм отивал толкова далеч. Интересно нещо е. Толкова си изгладнял и уморен в някои моменти, че нищо не можеш да направиш – не добавяш нищо към ролята си. Имаш достатъчно енергия само да изразиш това, което правиш и е страхотно. В други моменти сцената не се получава и нямаш енергия да откриеш причината за това.

За сюжета на филма разбираме, че ще срещнем двамата монаси – Франсиско Гарпе и Себастиао Родригес, – в средата на двугодишното им пътуване от Португалия до Макао и нито болести, нито глад са прекъснали мисията им.

Те са почти изчерпани, когато стигат до Макао, преди последната фаза на прехода към Япония. Когато се появяваме, залогът е страшно висок и впоследствие продължаваме да губим тегло.

Драйвър коментира още работата с режисьора и го сравнява с Джармуш по отношение на свободата, която и двамата са му дали в пресъздаването на образите. Актьорът е очаквал легенда като Скорсезе да има готови инструкции за него, но е останал изненадан от факта, че:

Той те наема за идеите ти и иска да поемеш контрол над тях. Вдъхновяващо е да работиш с някого, който е постигнал толкова много и е на самия връх на пирамидата, но все още се обръща към теб, търсейки идеите и мнението ти.

Любопитно е още, че Папа Франциск вече е имал възможност да гледа „Silence” и по-долу можете да видите снимки от срещата на режисьора с главата на катлическата църква:

Освен това е имало ограничен скрийнинг за критици от National Board of Review и отзивите засега го поставят до шедьоврите на Ингмар Бергман, като го наричат „Silence е измъчено и възхитително изследване на вярата във всичките ѝ форми“, „Сериозен филм за вярата, поставена под обстрел“ и „Най-предизвикателният и дълбоко проникновен филм на Скорсезе“.

Припомняме синопсиса на филма за хората, които последния месец са живели под камък:

Младият йезуитски свещеник Себастиано Родригес (Андрю Гарфийлд) е изпратен в Япония, където да помага на местната църква и да разследва слуховете, че неговият ментор отец Ферейра (Лиъм Нийсън) е извършил вероотстъпничество. Родригес и спътникът му Франциско Гарпе (Адам Драйвър) пристигат в Япония през 1638, където заварват местното християнско население да се укрива. Службите за сигурност задължават тези, които са заподозрени в изповядване на християнство, да стъпкват грубите изображения на Исус, пред които се молят, за да докажат, че не изповядват обявената извън закона религия. Тези, които откажат, са вкарвани в затвора и убивани. Родригес е принуден да изтърпи сериозни страдания, докато търси истината за вероотстъпничеството на Ферейра.

Вижте и един малко по-различен вариант на официалния постер:

silence-poster-1-768x576

От Paramount Pictures са пуснали и целия саундтрак на филма за безплатно слушане на сайта си и можете да го стриймвате от тук.

Ограничената премиера на „Silence” ще бъде на 23 декември, а през януари филмът влиза в широко разпространение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *