Няма да ни е трудно да определим „Блясъкът на чистия ум” на Мишел Гондри като най-добрия романтичен филм от новото хилядолетие. Главният виновник за успеха на нестандартната любовна история без съмнение е многопластовият мозък на Чарли Кауфман, който наскоро се оплака, че не може да финансира проектите си (ревю за последния му филм – фантастичния „Аномалиса” може да прочетете тук).

Машината за римейки обаче не прощава и колкото и оригинално да е заглавието, което някак е успяло да се промъкне между капките дъжд от долари, няма гаранция, че ще бъде пощадено от „преоткриване”. Преди няколко дена от The Hollywood Reporter пуснаха слух, че се работи по телевизионна адаптация на филма. Проектът все още е в ранен стадий на развитие (да, знаем, че го казваме все едно е някаква болест), като все още нищо не е сигурно и има шанс сериалът да отиде на море през зимата.

Сценарият най-вероятно ще бъде поверен на Зеф Бороу („Chuck”), а продуценти ще бъдат Anonymous Content („The Knick„, „The Revenant”, „Spotlight”) и Ричард Браун („True Detective”). Припомняме ви, че в оригиналния филм героите на Джим Кери и Кейт Уинслет бяха двойка, която се опитва да се раздели, като всеки от двамата изтрива спомените си за другия.

Трябва да признаем, че някои от скоро излезлите сериали по класически филми се получиха доста добре (визираме „Мотел Бейтс”, „Фарго” и „Западен свят”). Засега ще останем скептични към проекта, защото оригиналът ни е твърде любим и не искаме да видим нещо, което се поругава с чистотата на съсипващата му емоция. От друга страна, светът, който Кауфман и Гондри създадоха, предоставя възможности за вариация и импровизации, така че ще надничаме с едно око какво се случва.

Оставяме ви с…

(разбира се, че няма да ви оставим)

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. тоя филм е такъв шедьовър, че бих го сложил в топ 10 ол таймърс по всяко време 🙂

  2. След прекрасната ТВ-версия на „Фарго“ всичко е възможно вече 🙂

  3. Те още малко,и ще направят римейк на Гладиатор,на Форест Гъмп,на Добри момчета,Белязания,Разяреният бик,Титаник, Жега,Криминале.. Айде стига,бе!