Хем е рано, хем беше вече време.

Време е (с леко закъснение) да погледнем към новата анимационна щуротия на Aardman, в която се е включил носителят на „Оскар” Еди Редмейн. Всички сме наясно, че една от най-трудоемките техники за анимация е прочутият stop-motion, ала още по-сложно е да правиш stop-motion с пластилин/глина – една територия, която Aardman владеят до съвършенство. Дори и да има начин да се постъпва както с куклите – десетки различни глави и изражения на лицето, които да се сменят – винаги сме си представяли чевръсти и опитни пръсти, които непрестанно скулптрират, било то Уолъс и Громит, било то пирати или овцата Шон

Сега ви предлагаме няколко кадъра с „оживелия” пещерен човек, за който споменахме преди няколко месеца.

Анимационните магьосници от Бристъл действат на пълни обороти – и преди няколко дни се появи този първи поглед към пещерния човек Дъг и неговия верен спътник Hognob (Свинската кратуна), който представлява космат праисторически глиган. В кортинката се намества за секунди и заплашителната челюст на гигантско влечуго. И това е. Засега.

Режисьор на авантюрата в миналото е носителя на четири награди „Оскар” Ник Парк („Бягството на пилето”). Еди Редмейн дава гласа си на пещерняка, който ще „обедини племето си срещу заплахите, които дебнат в Бронзовата епоха”. Очаква се скоро да се добавят имена към кастинга на филма – все пак има доста време до 26 януари 2018 година, когато е обявена световната премиера на „Early Man”.

Умираме си от нетърпение да видим как ще бъде „предаден” специфичният британски хумор чрез (почти) нечленоразделни звуци от зората на човешката цивилизация!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *