Том Ханкс: „Чакай да ти кажа как се правят филми за сомалийски пирати”
Том Ханкс: „Чакай да ти кажа как се правят филми за сомалийски пирати”

Спокойно можем да кажем, че Клинт Истууд намери нишата си с филмите, базирани по истински случай. От близо шест години ветеранът режисьор не е опитвал да прави друго. Още от „Джей Едгар”, през „Момчетата от Джърси” и „Американски снайперист”, до последния му филм „Съли: Чудото на Хъдсън” с участието на Том Ханкс, Истууд се фокусира върху изключителни американски истории, които в последствие изкарват стабилни приходи в САЩ.

Въпреки преклонните си 86 години, вчера се чу сериозен слух, че Истууд ще работи отново с Warner Bros., като този път историята ще бъде тази на Джесика Бюканън и Ерик Ландемалм, прекарали 93 дни в плен на сомалийски пирати. В последствие двамата описват случая в книгата си „Impossible Odds”. Събитията се развиват през 2011, когато Бюканън и Ландемалм работят в Сомалия, но са продадени от своя водач на група пирати, които ги откарват в пустинята, където ги измъчват в продължение на три месеца. Случаят приключва с одобряването на Барак Обама за намеса на специалните части, които се пускат с парашути, спасявайки Бюканън и Ландемалм. Брайън Хелгеланд („Реката на тайните”) е поел задължението да напише сценария.

Не знаем дали Том Ханкс е подхвърлил на Истууд идеята да разкаже поредната истинска история за отвлечен от сомалийски пирати (припомняме ви, че актьорът изигра Капитан Филипс в едноименния филм), но честно казано започна леко да ни писва от подобни филми. Няма да коментираме, докато не видим трейлър, но пресметливостта и манипулативното изстискване на истински истории за героични люде могат да ни откажат и от любими режисьори като Истууд, който не е направил истински добър филм от близо десет години.

В заключение ви предлагаме видео, посветено на истинския случай:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Истууд е badass режисьор, но ми се ще малко по-интересни теми и сюжети да похваща от време на време.

    1. На мен ми се гледа нещо в стил,, Мръсния Хари“

    2. Гледал съм го.По- натам ще гледам Съли