Клинт Истууд винаги е бил запален по музиката и многократно е писал песни и музика за филмите си, но досега най-близкият му досег с мюзикъл или музикален филм беше историята на Чарли Паркър „Bird” от 1988. Предстоящият „Jersey Boys” за живота на Франки Вали и „The Four Seasons” също е биографична драма, но имайки предвид, че е екранизация на едноименния бродуейски мюзикъл, очакваме доста повече… доста повече музика, честно казано. В първия трейлър има кратки откъси от няколко от по-известните песни от мюзикъла, включително и „Can’t Take My Eyes Off You”. Чуйте ги.

Честно казано, самият трейлър не ни грабва много – върши си работата, защото сега вече знаем за филма и при всички положения ще го гледаме, но това може да е заради името на режисьора. Всичко останало изглежда абсолютно стандартно. Не задължително в лош смисъл – и като история, и като епоха, че и музиката със сигурност ще са приятни, но всичко е някак прекалено познато и то без да сме гледали мюзикъла на Бродуей. Още отсега знаем проблемите и на Франки Вали и на колегите му, но както вече казахме, пак ще гледаме филма.

Единственият малко по-любопитен похват е начинът, по който героите разказват историята на зрителите, по същия начин, по който се обръщат към публиката от сцената. Не е нещо нечувано, разбира се, но понякога се получава много добре и сме сигурни, че Истууд няма да ни разочарова в това отношение. Ще видим след няколко месеца.

плакат

Режисьор на „Jersey Boys” е Клинт Истууд, а в главните роли са Джон Лойд Йънг, Ерих Бъргън, Винсънт Пиаца, Майкъл Ломенда и Кристофър Уокън.

Премиерата е 20 юни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *