Не може да му се отрече, че работи здраво. Кейси Афлек, талантливият брат на новия Брус Уейн влезе в полезрението ни с фантастичната роля на „мерзавеца” Робърт Форд в шедьовъра на Андрю Доминик, посветен на престъпника Джеси Джеймс. Кейси получи номинация за Оскар за ролята си. Тази година отново ще има силни шансове да участва в състезанието за статуетката с драмата „Манчестър до морето”, която имате шанс да гледате на течащия в момента фестивал „So Independent”. Някои колеги имаха шанс да го гледат и споделиха, че това е един от най-добрите филми тази година.

Според Кейси обаче творческите успехи не са причина работата да спира, даже напротив. Преди месец писахме, че актьорът е поел нов режисьорски ангажимент. „Light Of My Life” ще разкаже за баща и неговата дъщеря, хванати като в капан в една гора, опитващи се да оцелеят в свят, преживял пандемия. Днес разбираме, че Афлек ще напише и ще участва в проект, озаглавен с простичкото „Villain”.

Филмът, режисиран от шведа Микаел Марсимен, прилича на нещо, с което Лиъм Нийсън би се захванал. Историята проследява мъж, който губи всичко след влизане с взлом в дома му. Оставен пред умиране с два куршума в главата, докато се бори за оцеляването си, героят се сдобива със силата да вижда в бъдещето и миналото. От там започва мисията му за отмъщение на хората, убили семейството му.

На това му се казва интригуващ синопсис. Надяваме се да не е някоя брадва от типа на „Люси”.

Другият проект, за който разбрахме вчера, носи името „The Old Man and the Gun” и е дело на Дейвид Лаури („Ain’t Them Bodies Saints”, „Pete’s Dragon”). В главната роля ще видим ветерана Робърт Редфорд, а историята, базирана по статия в New Yorker, ще разкаже невероятната история на бандита Форест Тъкър, осъществил 18 успешни бягства от затвори и дълго резюме с банкови обири. Филмът ще проследи последните години на Тъкър – от бягството му от Сан Куентин, когато е на 70-годишна възраст, до безпрецедентния обир, който обърква властите и очарова обществото. Афлек ще изиграе детектив, омагьосан от посвещението на престъпника към занаята му.

Звучи чудесно. С нетърпение ще следим всякакви новини около проекта. Историята донякъде напомня на споменатия по-горе филм за Джеси Джеймс, особено що се отнася до образа на престъпник в залеза на кариерата си.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *