Доста се дразним, когато не спираме да попадаме на изключително позитивни оценки за някой филм, а нямаме никаква възможност да видим кадри, с които да ги сверим. Такъв е случаят и с „Ain’t Them Bodies Saints” на Дейвид Лаури, който беше един от най-добре приетите филми на тазгодишния фестивал в Сънданс и едно от най-често обсъжданите заглавия в Кан, където присъства със специална прожекция.

Ain’t Them Bodies Saints” разказва за двойка престъпници  Боб (Кейси Афлек) и Рут (Руни Мара), които най-накрая са застигнати от закона. В последвалата престрелка Рут ранява местен полицай, но Боб поема цялата вина, което го изпраща в затвора. Четири години по-късно той избягва от затвора и се опитва да намери Рут и дъщеря си, която никога не е виждал, но нещата вече не са толкова прости, колкото им се иска и на двамата.

Ако трябва да бъдем честни, в началото на месеца видяхме една-две снимки, а преди няколко дни се появи и един кратък клип, но поради естеството си те по никакъв начин не кореспондираха с многото суперлативи. Сега обаче IFC представиха първия официален трейлър, който най-накрая ни дава реална представа за филма и можем да кажем, че почти на 100% ни се връзва с отзивите, които изчетохме.

Едва ли сме единствените, на които видяното адски им напомня на филм на Терънс Малик – и като картинка и като история. Не че има някакво особено значение, де. Важното е, че съвсем определено, това е един от най-добрите и обещаващи трейлъри, на които сме попадали тази година и щяхме да искаме да гледаме филма, дори и да не беше получил толкова добри оценки.

Като допълнение ви предлагаме да видите споменатия по-горе клип и няколко видеа, в които режисьорът и Афлек и Мара обсъждат филма.

http://www.youtube.com/watch?&v=oLGHftr5s7A

За финал, ето и два постера на филма, както и няколко снимки.

Режисьор и сценарист на „Ain’t Them Bodies Saints” е Дейвид Лаури, а в главните роли са Кейси Афлек, Руни Мара, Бен Фостър, Кийт Карадайн, Нейт Паркър, Чарлс Бейкър и др.

Премиерата е 16 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *