Колкото и да не ми се иска, трябва да признаяDisney се опитват да действат по линията на най-малкото съпротивление. Ясно е, че това е най-бързият начин за печалба, ама пък чак толкова да не се мисли за впечатлението, което остава у зрителите… „Pete’s Dragon” съвсем бегло е повлиян от едноименния филм-мюзикъл от 1977 година, който нито е впечатляващ сам по себе си, нито е най-задължителната история за римейк.

Режисьор на новата интерпретация е Дейвид Лоуъри („Ain’t Them Bodies Saints”), а продуцентите са избрали неопределена година на действието, някъде в края на 70-те или началото на 80-те години. Очевидно целта е била да се направи разказ, който да притежава неограничена актуалност. Нещо като Тарзан (детенцето оцелява сума ти време в гората като диваче), който може да звучи актуално, когато и да го извадят от джунглата… В този случай малчуганът върви в комплект с… дракон.

Че рожбите на Данерис Таргериън не са перфектни от към CG ефекти – за това никой не спори, все пак е НВО, телевизионните продукции не винаги могат да си позволят нужния бюджет, за да направят запомнящи се дракони – това го разбираме. Сигурно има поне още 3-4 случая с откровени драконови разочарования – няма да се спирам на тях, само ще спомена дракона на щастието Фалкор. Дали защото съм била по-млада и впечатлителна, но точно белия символ на страната Фантазия е най-добрия пример как може да се постигне супер въздействащ образ с… кукла и комбинирани снимки (какъв ти CGI…).

И след като излях негодуванието си, е редно да кажа – ясно е, че видяното в трейлъра е разочароващо като визия, без да коментирам сюжет, и понеже не си падам безкрайно много по рижата Брайс Далас Хауърд, надали ще си причиня издевателство над времето с гледането на този филм – колкото и отдавна да не съм попадала на Уес Бентли, не бих дала доброволно шанс на „Pete’s Dragon”. Кощунствено звучи, но дори и един Робърт Редфорд, на фона на красотите в Нова Зеландия, не стига за притегателен магнит.

Ето няколко снимки от филма, официалният синопсис и един нов постер:

 

Брайс Далас Хауърд

Брайс Далас Хауърд и Робърт Редфорд

Робърт Редфорд

Брайс Далас Хауърд

Oakes Fegley

Oakes Fegley and Oona Laurence

 PETE'S DRAGON

A re-imagining of Disney's cherished film, PETE'S DRAGON

petes-dragon-img10-20160615

 

В продължение на години възрастният гравьор мистър Мичъм (Редфорд) забавлява местните дечурлига с приказки за свиреп дракон, който живее дълбоко в горите на северозападното тихоокеанско крайбрежие. За неговата дъщеря Грейс (Хауърд), която е горски на споменатите територии, тези истории не са нищо повече от измислици… докато не среща Пит (Оукс Феглей). Той е тайнствен малчуган на около 10 години, без семейство и дом, което твърди, че живее в гората с голям зален дракон на име Елиът. От описанията на Пит става ясно, че неговият и другият дракон, от приказките на мистър Мичъм, много си приличат. С помощта на 11-годишната Натали (Уна Лоурънс) и баща й Джак (Уес Бентли), Грейс се отправя на пътешествие, твърдо решена да узнае откъде идва Пит, къде е семейството му, и каква е истината за този зелен дракон…

Режисьор на „Pete’s Dragon” е Дейвид Лоуъри („Ain’t Them Bodies Saints”), който е съавтор на сценария заедно с Тоби Холбрукс. В ролите освен споменатите по-горе Брайс Далас Хауърд, Уес Бентли и Робърт Редфорд участват още Оукс Фегли, Карл Ърбан, Уна Лорънс, Крейг Хол, Исая Уитлок и други.

Премиерата предстои на 12 август 2016.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Чудя се този ли да гледам или на Стивън Спилбърг BFG . Кой ще е по-добрия от 2-та 🙂