В момента, десет месеца след новината ни за начало на работата по проекта, статута на „Far Bright Star” все още е „пред-подготвителен”. Вероятно поради други ангажименти се е наложило Кейси Афлек да поизостане с приключенския драматичен уестърн от началото на ХХ век, свързан с мексиканската революция и Панчо Виля. Но буквално преди дни се появи информация, че тази есен ще се сложи началото на творчески ангажименти и по още един режисьорски проект на Кейси – „Light Of My Life”.

Бъдещият филм ще е драма, в която баща и неговата дъщеря-тийнейджърка са хванати като в капан в една гора и се опитват да оцелеят в свят, преживял пандемия. Сценарият е дело на режисьора, който е оставил за себе си главната роля; в момента тече кастинг за младото момиче. С продуцентската задача се е заел Теди Шварцман („The Imitation Game”, „Gold”) – Black Bear Pictures.

Тъй като ние много харесваме работата на Кейси Афлек – най-вече пред камерата (позабравено е mockumentary-то, посветено на рап-кариерата на Хоакин Финикс), чувстваме сигурност, че той ще направи всичко нужно и възможно този негов режисьорски проект да привлече и задържи погледите на критика и публика върху себе си.

Не сме се отказали да видим и „Far Bright Star”, който би попаднал сред доста уестърни, излезли на екран в последните години. Може пък именно затова режисьорът му да е решил да изчака – и да „push”-не междувременно нещо по-съвременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *