Люк Бесон

Имаме да споделяме новини, свързани с Люк Бесон – точно след месец започват снимкит на най-новия му филм „Valerian and the City of a Thousand Planets”. Когато на 12 май тази година Бесон се включи в Twitter, той съобщи именно това – нов филм+заглавие. Почти непосредствено след това бяха „туитнати” и трима от изпълнителите на ролите (защото девойките не може да се наричат актриса, поне не още!) – Кара Делевин, Риана и Дейн ДеХаан.

Докато вървеше подготовката по гигантския фентъзи проект на Бесон, през есента беше обявен и специален, супер-предизвикателен конкурс за дизайн на костюми. Целта на Бесон и неговия художник Оливие Берио е била да получат колкото е възможно повече шантави идеи за костюми на хора и всякакви извънземни същества, за да могат да изберат 20 от тях, които биха се превърнали наистина в дреха, която ще бъде облечена от актьорите на едно коктейл-парти във филма. Конкурсът приключи в края на ноември и със сигурност на всички ще бъде любопитно на какви предложения са се спрели творците.

Междувременно стана ясно, че още двама актьори се включват в екипа – Клайв Оуен и Итън Хоук, като за последния не е ясно като какъв ще се изявява в историята. Оуен би трябвало да влезе в ролята на шеф на двамата пътуващи във времето детективи – Валериан и неговата партньорка. В основата на сюжета е класическа комикс-поредица – „Валериан и Лорелайн”, създадена от писателя Пиер Кристин и художника Жан-Клод Мезиер. Първата публикация на комикса е в сп. „Pilote” през 1967, последната част е публикувана през 2010 година.

Двамата спец-агенти, на които е кръстен комикса, пътуват из цялата позната Вселена – през време и пространство, някога в XXVIII век, за да защитават територията на човечеството и да поддържат реда във Вселената. Което със сигурност е доста трудна задача. Валериан е класически образ – силен, смел, но със склонност да се подчинява на висшестоящите дори когато дълбоко в себе си знае, че те грешат. И, разбира се, е влюбен в червенокосата си партньорка. Двамата получават заповед да заминат в умопомрачителния интергалактически град Алфа, където съжителстват хиляди разумни същества от четирите края на Вселената. Всички те влагат талант, ресурси и технологии в името на добруването на разума – във всичките му форми и въплъщения. За съжаление, не всички на Алфа споделят този идеал – действието на невидими сили е на път да постави нашата раса пред истинска опасност…

Това е, което знаем до момента за проекта на Бесон. Той не е от срамежливите, скромни люде, които искат да бъдат оставени на мира, за да си свършат добре работата по филмите – бъдете сигурни, че пресата ще го преследва достатъчно систематично, за да се появяват и при нас новини, свързани с „Valerian and the City of a Thousand Planets”. Все пак в началото на 2016 Люк Бесон започва снимки – няма начин да няма новини от снимачната площадка. Ние само се надяваме, крайният резултат да е по-добър от трагичния „Люси”.

плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *