След техническото чудо „The Walk: Живот на ръба” (ревю за който можете да прочетете тук), Робърт Земекис се връща на работа с „Allied” – романтичен трилър, чието действие се развива на фона на Втората световна война. Вече споменахме за обявяването на проекта. Сценарист на филма е Стивън Найт („Locke” и „The Hundred-Foot Journey”), а в ролите ще видим (за първи път заедно) Брад Пит и Марион Котияр. Премиерата ще е ноември, така че отсега се подготвяме за Оскарови претенции.

За Пит това ще е завръщане към света от Втората световна война, след участието му в „Ярост” на Дейвид Ейър, където предвождаше бригада танкисти. Този път ролята му ще изисква съвсем друг набор от умения. Пит ще изиграе *Макс Ватан – агент на британските тайни служби, който по време на мисия в Казабланка се сблъсква с Мариан Босежур (Марион Котияр), която членува във френската съпротива. Двамата се срещат отново в Лондон, където се влюбват, макар ужасите на войната да заплашват да разрушат връзката им.

Ето и първата снимка:

Брад Пит и Марион Котияр

Харесва ни как звучи засега. От видяното можем само да заключим, че филмът ще е от основните претенденти в категорията за костюми. Харесваме много Пит и Котияр и сме убедени, че ще станем свидетели на отлични изпълнения.

По думите на продуцента Греъм Кинг:

Брад и Марион от самото начало имаха огромно уважение един към друг, така че след като задълбаха в героите си, химията им беше поразителна.

Припомняме ви, че скоро ще чуем гласа на Пит в документалния „Voyage Of Time” на Терънс Малик. Котияр е по-работлива и предстои да я видим в „Rock ‘n’ Roll” на съпруга й Гийом Кане,  „It’s Only the End of the World” на Ксавие Долан, както и в „Assassin’s Creed.

Премиерата на „Allied” е 23 ноември.

*Благодарим на Елена Павлова за помощта с имената. Щяхме съвсем да ги оплескаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *