Дочуваме, че впечатленията на критика и зрители от филм феста в Кан са разединени по отношение на „It’s Only the End of the World” – новия филм на канадския вундеркинд Ксавие Долан. Той е вдъхновен от пиесата на Жан-Люк Лагарс и разказва историята на писател, който се завръща при семейството си след 12-годишно отсъствие, носейки им тревожни новини.

Преди да изразим каквото и да било мнение за филма, нека видим първия трейлър.

Нас видяното ни остави с положителни чувства, ако все пак трябва да сме по-умерени.

Драматичната музика на фона на необозримо дългата, криволичеща улица представят завръщането на блудния син, а краткото, съдържателно представяне на неговото семейство рамкира предстоящата драма, която явно ще се разгърне в тясна и многообещаваща театрална обстановка. Тъмната сянка на майката, която изглежда е покровителствала сина дори от разстояние, непознатата по-малка сестра, братът, обгърнат в тайнственост и неговата очарователна съпруга. Обръщаме внимание, че времето явно ще е ключова фигура в развитието на сюжета, както изглежда от центрирания часовник, появяващ се като част от семейството.

Възможностите за експлоатация на неизмеримия актьорски талант са огромни. Виждаме се неспособни да изведем само едно любимо име от фантастичния каст, събрал Марион Котияр, Леа Сейду, Венсан Касел, Натали Бей и Гаспар Юлиел. А и кому е нужно, когато предстои да ги видим заедно в на пръв поглед новото отлично постижение на Ксавие Долан.

Споделяме и да клипа от филма, както и доста приятния му кански постер:

https://vimeo.com/165812263

https://vimeo.com/165812264

плакат

Ето го и официалния синопсис:

След 12-годишно отсъствие, писател се завръща в родния си град, планирайки да сподели със своето семейство новините за предстоящата си смърт. Възмущение се намесва в спокойния им следобед, разкривайки самотата и съмнението, стаени у всички присъстващи, докато опитите за емпатия са саботирани от неспособността на хората да слушат и обичат.

Още веднъж, режисьор и сценарист на „It’s Only the End of the World” е Ксавие Долан („I Killed My Mother”, „Tom at the Farm”), а в ролите са Марион Котияр, Леа Сейду, Венсан Касел, Натали Бей и Гаспар Юлиел.

Филмът ще излезе на голям екран от 21 септември в Квебек, а за други страни и дати все още няма информация. Надяваме се да го видим и на някой от нашите кино-фестивали.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *