Не харесвате Терънс Малик? Браво на вас, имате пълната свобода да се лишавате от творчеството на най-забележителния съвременен режисьор. Макар да не разбираме и споделяме възгледите ви, приемаме ги за разминаване в житейските обстоятелства и все пак концентрираме вниманието ви върху един проект, който дори на вас, скептиците, може да се стори любопитен. „Voyage Of Time”.

Спомняме си как разни хора пуфтяха след „Дървото на живота” колко скучен им бил, но въпреки това склониха да признаят, че сегментът със сътворението (или формирането, зависи каква онтология сте възприели) е наистина впечатляващ. Well… имаме добри новини за вас. Цял филм (даже два), съставен от кадри, проследяващи историята на вселената ни. От най-ранните и плахи начала до своенравните първи стъпки на човечеството.

Но от излишни приказки смисъл няма, затова ви представяме първия изумителен трейлър на „Voyage Of Time”:

https://www.youtube.com/watch?v=YVyWObJY9FQ

Уау! Това има пълният потенциал да се превърне в най-величественият филм, посветен на зародиша и пътя на времето. Би правил чудесна компания на любимия ни „Koyaanisqatsi”, който показа нашето пагубно влияние върху планетата. Нямаме търпение и бихме дали половината си органи, за да видим двете версии на филма.

Припомняме, че „Voyage Of Time” ще се разпространява в два формата – IMAX и 35 mm. IMAX версията ще бъде с времетраене от 40 мин. и в нея гласът на разказвача ще бъде на Брад Пит, докато 35-милиметровата версия ще бъде с времетраене 90 мин., а гласът зад кадър ще е на Кейт Бланшет.

Първите снимки и тийзър постер на филма може да откриете тук и тук, а сега ви предлагаме официалния синопсис за IMAX версията:

Voyage of Time: The IMAX Experience” е единствен по рода си поглед към живота и  историята на космоса, който транспортира аудиторията на грандиозно, но в същото време искрено и лично пътешествие, което се простира през еоните от Големия взрив, през ерата на динозаврите, до съвременния свят на хората… и отвъд. Терънс Малик („Тънка червена линия”, „Дървото на живота”), един от всепризнатите и визуално най-предизвикателни творци на Америка, работи по проекта почти четири десетилетия и „Voyage оf Time” бележи първите стъпки на режисьора в документалното кино. Панорамата от предизвикващи благоговение кадри ще ви отведе в центъра на монументални събития, на които никой не е ставал свидетел – от раждането на звездите и галактиките до експлозията от разнообразни форми на живот на Земята – по начин, по който само IMAX може да го направи. Това е изживяване с космически мащаби – химн за красотата на природата, живота и научните открития, в който всички елементи си пасват перфектно и създават най-оригиналния филм на Малик до днес.

Voyage of Time: The IMAX Experience” е 40-минутно приключение, разказано от Брад Пит, което потапя зрителите директно в историята на вселената и на самия живот и ще бъде представено единствено на гигантските екрани на IMAX.

Ябадабаду! Давайте го насам!

Щатската премиера е 7 октомври 2016.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Мамка му,

    в единствения аймакс, който ми е наблизо дублират всичко на френски. Ке се повърна в Родината заради едното кино, ей, и ще си заслужава 😀