Винаги, когато предстои адаптация на добра и известна книга, феновете едновременно се вълнуват, но и се притесняват дали всичко, което харесват в нея ще бъде доведено до екран и то по правилния начин. И докато често не всичко може да се пренесе от прозата към визуалния медиум, предполагаме, че структурата на лимитирания сериал отдава доста повече възможности за това, отколкото двучасовите филми. Сега отправяме изпълнен с надежда поглед към една именно такава, изпълнена с потенциал адаптация.

Преди повече от година споделихме, че любимият ни Юън Макгрегър ще изиграе граф Александър Ростов в екранизация по книгата Един аристократ в Москва (A Gentleman in Moscow) на Еймър Тауълс. Още тогава отбелязахме, че Макгрегър ни се струва като перфектен кастинг за Ростов, не просто защото по принцип го харесваме, но защото той страхотно ще успее да се впише в роля на леко високомерен, леко дяволит и изцяло скрито сантиментален герой. Радваме се да видим, че в първия трейлър на сериала  точно това ни предположение е на преден план, почти толкова, колкото величествения му мустак.

Вижте го и вие:

Припомняме, че Един аристократ в Москва разказва за граф Александър Ростов – бивш аристократ, който след Болшевишката революция не е убит, но е затворен с доживотна присъда да изживее дните си в таванска стая на московския хотел Метропол. Там графът научава много за живота „от другата страна“, но никога не прескача принципите и маниерите си, той се справя като джентълмен с всеки дразнител и научава много уроци за приятелството, семейството и любовта. Историята в книгата е, разбира се, рамкирана от множеството политически промени в руската действителност от този период, но се занимава повече с графа и неговото израстване като човек, така че ще ни бъде интересно до каква степен някои от тези елементи са изопачени или притъпени.

Двете най-важни героини в сериала, които виждаме и в трейлъра, са Анна Урбанова (Мери Елизабет Уинстед) – актрисата, която е от малкото хора, които са равностойни с графа и Нина Куликова (Алекса Гуудол) – момичето, което открехва на графа вратите към един непознат и неподозиран свят.

Ewan McGregor as Count Rostov in a Gentleman in Moscow, streaming on Paramount+ 2024. Photo Credit: Jason Bell/Paramount+ With Showtime

Един аристократ в Москва (A Gentleman in Moscow) е написан за телевизия от Бен Ванстоун (Merlin, The Last Kingdom), който е и шоурънър. В главните роли са Юън Макгрегър, Мери Елизабет Уинстед, Алекса Гуудол, Леа Харви, Джони Харис и др.

Първият от осем епизода ще дебютира на 29 март в платформата Paramount +, което за България означава, че ще бъде достъпен в SkyShowtime.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *