Омразната осморка - Самюъл Л. Джаксън

Starting to see pictures, ain’t ya?

Две седмици след последния пълен трейлър на „Омразната осморка” на Куентин Тарантино, The Weinstein Company ни предлагат нов поглед към филма, който идва под формата на първия телевизионен спот. Лично ние нямаме нужда от повече реклами – вече сме се надъхали предостатъчно, а и принципно без абсолютно никакво притеснение бихме гледали всеки филм на Тарантино, без да сме виждали и един кадър предварително. Но ще излъжем, ако кажем, че не изгледахме спота с кеф. Според нас, късата форма на тв рекламите пасва идеално на концепцията на филма.

В добавка към телевизионния спот получаваме и нов официален постер, който ни съобщава, че „no one comes up here without a damn good reason”.

Омразната осморка

Действието на „Омразната осморка” се развива шест, осем или дванайсет години след Гражданската война. Дилижанс профучава през мразовитите пейзажи на Уайоминг. Пътниците – ловецът на глави Джон Рут (Ръсел) и заловената от него Дейзи Домергю (Лий), бързат към градчето Ред Рок, където Рут, познат по тези земи като „Палача”, ще изправи Домергю пред правосъдието. По пътя те се натъкват на двама непознати: майор Маркис Уорън (Джаксън), чернокож бивш войник, в момента печално известен ловец на глави, и Крис Маникс (Гогинс), южняк ренегат, който твърди, че е новият шериф на града. След като изгубват пътя си в силна снежна буря, Рут, Домергю, Уорън и Маникс търсят убежище в „Minnie’s Haberdashery” – спирка на дилижанса в началото на планински проход. Когато пристигат, те са посрещнати не от съдържателя, а от четири непознати лица. Боб (Бишир), който се грижи за заведението на Мини, докато тя гостува на майка си, палачът на Ред Рок Осуалдо Мобрей (Рот), каубоят Джо Гейдж (Медсън) и генералът от конфедерацията Санфорд Смитърс (Дърн). Докато бурята обгръща планинския заслон, нашите осем пътника разбират, че в крайна сметка може и да не стигнат до Ред Рок…

Сценарист и режисьор на „Омразната осморка” („The Hateful Eight”) е Куентин Тарантино, а в ролите са Самюъл Л. Джаксън, Кърт Ръсел, Дженифър Джейсън Лий, Уолтън Гогинс, Демиан Бишир, Тим Рот, Майкъл Медсън, Брус Дърн, Зои Бел, Джеймс Паркс и други.

На 25 декември 2015 г. филмът тръгва в ограничен брой кина на 70-мм лента, а от 8 януари ще е в широко разпространение в дигитален формат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *