Кой не обича добрата екшън-комедия? Въпреки че жанрът позачезна за известно време и сякаш просто се сля със супергеройските филми, поне един човек изглежда решен да продължава да ни доставя масивни екшън-комедии, които изискват да бъдат гледани в кината – Дейвид Лийч. Бившият каскадьор, превърнал се във впечатляващ екшън режисьор, първо построи вече огромния франчайз Джон Уик, а сега ни показва колко добре му се получават и филмите, когато екшънът е все толкова сериозен, но се вкара и чувство за хумор.

Още когато разбрахме, че в главните роли на новия филм на Лийч ще се включат Райън Гослинг и Емили Блънт, се надявахме на добри резултати (въпреки че беше прекалено скоро след убийствено тъпия The Gray Man). Филмът на Лийч се нарича Каскадьорът (The Fall Guy) – признаваме, поредно генерично екшън заглавие, но то поне си има извинението, че е заето от бегло адаптирания 80-арски сериал.

Историята се върти около каскадьорът Колт Сийвърс (Гослинг), който трябва да намери изчезналия актьор Том Райдър (Арън Тейлър-Джонсън), за да спаси режисьорския дебют на бившата си изгора Джоуди (Блънт). Колт трябва да разчита на уменията си, придобити на снимачната площадка и да научи разликата между истински бой и такъв „като на кино“.

Вижте трейлъра сега:

Няма какво да се лъжем, за феновете на подобни филми, трейлърът изглежда като точно това, което трябва да бъде – глуповат, но по един страшно чаровен и забавен начин. Актьорите изглеждат страхотно и нещото, което най-много ни радва е, че Райън Гослинг сякаш е впрегнал комедийните си мускули, на които много се възхищаваме, вместо за пореден път да ни се разхожда безмълвен по екрана. Сцената с хотелската врата дори ни напомня на незабравимата сцена в тоалетната от The Nice Guys и само можем да стискаме палци на този филм да е също толкова добър, колкото този на Шейн Блек. Надяваме се също и Емили Блънт да има по-голяма и по-значителна роля от тази, която виждаме в трейлъра, пък и бихме се учудили ако не е – Блънт практически никога не е играла любовния интерес, имащ нужда от спасяване.

Каскадьорът (The Fall Guy) е режисиран от Дейвид Лийч по сценарий на Дрю Пиърс (Hobbs & Shaw). В главните роли са Райън Гослинг, Емили Блънт, Арън Тейлър-Джонсън, Уинстън Дюк, Хана Уодингам и Стефани Жу.

Премиерата ще бъде на 1 март 2024 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *