Обикновено не се вълнуваме от някой режисьор или негов филм, само защото, видите ли, бил син на този или онзи, но след като видяхме трейлъра на „Antiviral” сме склонни да повярваме, че синът на Дейвид Кроненбърг, Брандън е наследил това-онова от татко си. Ако не режисьорски талант – не можем да знаем на този етап, все пак не сме гледали филма – то поне интереса към възможно най-ненормалното унищожение на човешкото тяло.

Освен че ни изглежда адски добре – тоест страховито и гнусно, самата идея на филма е плашещо реалистична. Ако не сте разбрали от доста откачения трейлър, става дума за клиника, в която пациентите доброволно и срещу солидна сума се заразяват с болестите на звездите. Имайки предвид какви хора има на този свят и в какво „celebrity-obsessed” време живеем, въобще не бихме се изненадали, ако някой ден видим истинска реклама за подобни услуги.

Не на последно място, трейлърът ни радва и защото прилича на любимата ни реклама на чудодейния серум на „The Umbrella Corporation”. Има нещо наистина страшно и притеснително в подобни „реклами” – както вече споменахме, прекалено са истински, за да не ни поразтърсят. Вижте пак представянето на клиника „Lucas” (тоест само началото на трейлъра) и кажете честно, не настръхвате ли от ужас само като чуете този глас.

В нета се завъртя и един клип от филма, който е почти толкова як, колкото трейлъра. Вижте и него, ако не ви е дошло в повече.

Накрая завършваме и с един тийзър постeр, който сам по себе си не е най-неприятното нещо, което сме виждали, но след като изгледахме горните клипове… гадничък си е.

Antiviral - плакат

Режисьор на „Antiviral” е Брандън Кроненбърг, който прави пълнометражния си дебют, а в ролите са Кейлъб Ландри Джоунс, Малкълм Макдауъл, Сара Гадон, Никълъс Кембъл и Дъглас Смит. След като беше показан в Кан, филмът ще бъде част от селекцията на фестивала в Торонто.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Визията е страхотна, музиката още повече! Супер въздействащи трейлър и клип.
    Гласът от представянето на клиниката е почти като на Рейгън. 🙂