„Омразната осморка” („The Hateful Eight”) - Самюъл Л. Джаксън

Като се замислим, Куентин Тарантино винаги е изказвал странни мнения по редица въпроси (от всякакво естество), които са ни карали да застиваме в недоумение и да мигаме на парцали, чудейки се сериозно ли ги говори тези неща или просто се прави, но ни се струва, че напоследък той минава всякакви граници. При това не говорим само за простотията с Black Lives Matter и полицейските призиви за бойкот на новия му филм. Не, списъкът е доста дълъг и да си признаем честно, вече като видим, че е казал нещо, директно го пропускаме.

Това обаче по никакъв начин не влияе на отношението ни към режисьора Тарантино – между двете неща трябва да се прави разлика и само защото някой е гъз в реалния живот, не означава, че изкуството, което прави, не струва. Затова с огромно нетърпение, както би трябвало да прави всеки един уважаващ себе си киноман, очакваме „Омразната осморка” („The Hateful Eight”), чийто най-нов трейлър дебютира вчера. Вижте го.

http://www.youtube.com/watch?v=6_UI1GzaWv0

В интерес на истината, не смятаме, че това е най-добрият трейлър на произведение  на Тарнтитино, нито дори конкретно на „Омразната осморка” – предният ни допадна повече, но ще излъжем, ако кажем, че не ни кара да искаме утре да е Коледа, за да можем да гледаме филма веднага. Нямаме никакви причини да смятаме, че крайният резултат няма да е супер.

Действието на „Омразната осморка” се развива шест, осем или дванайсет години след Гражданската война. Дилижанс профучава през мразовитите пейзажи на Уайоминг. Пътниците – ловецът на глави Джон Рут (Ръсел) и заловената от него Дейзи Домергю (Лий), бързат към градчето Ред Рок, където Рут, познат по тези земи като „Палача”, ще изправи Домергю пред правосъдието. По пътя те се натъкват на двама непознати: майор Маркис Уорън (Джаксън), чернокож бивш войник, в момента печално известен ловец на глави, и Крис Маникс (Гогинс), южняк ренегат, който твърди, че е новият шериф на града. След като изгубват пътя си в силна снежна буря, Рут, Домергю, Уорън и Маникс търсят убежище в „Minnie’s Haberdashery” – спирка на дилижанса в началото на планински проход. Когато пристигат, те са посрещнати не от съдържателя, а от четири непознати лица. Боб (Бишир), който се грижи за заведението на Мини, докато тя гостува на майка си, палачът на Ред Рок Осуалдо Мобрей (Рот), каубоят Джо Гейдж (Медсън) и генералът от конфедерацията Санфорд Смитърс (Дърн). Докато бурята обгръща планинския заслон, нашите осем пътника разбират, че в крайна сметка може и да не стигнат до Ред Рок…

Сценарист и режисьор на „Омразната осморка” („The Hateful Eight”) е Куентин Тарантино, а в ролите са Самюъл Л. Джаксън, Кърт Ръсел, Дженифър Джейсън Лий, Уолтън Гогинс, Демиан Бишир, Тим Рот, Майкъл Медсън, Брус Дърн, Зои Бел, Джеймс Паркс и други.

На 25 декември 2015 г. филмът тръгва в ограничен брой кина на 70-мм лента, а от 8 януари ще е в широко разпространение в дигитален формат.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

 1. На мен пък този трейлър повече ми допада. Повече сцени извън хижата (това пътуване с дилижанса ще е нещо специално) и по-точно представяне на героите.

 2. те това е коледен филм, носещ празнично настроение…..кви са тия междузвездни войни

 3. Абсолютно, това е коледен филм – както пише на края на трейлъра, spend the holidays with someone you hate 🙂

  А иначе, две неща: първо, и на мен първият трейлър по ми допада, и второ, за мен сценаристът Тарантино е доста по-добър от режисьора Тарантино, но и двамата са в много, много по-висока категория от неадекватния в реалния живот Тарантино 🙂

 4. Тарантино е шибан гений и грам не ме интересува какви ги върши извън изкуството.
  А spend the holidays with someone you hate е просто десятка 🙂

 5. При все, че съм чел сценария и имам мнение за него, този трейлър е железен, значително по-добре влиза от предишния;

  Иху!

 6. отвратителен филм, разочарован съм! Който не го е гледал, да не си губи времето