Натали Портман

Рут Бейдър Гинсбур в момента е на 82 години и е втората жена-съдия във Върховния съд на САЩ. Тази длъжност й е предложена преди 12 години от президента Бил Клинтън. Дългогодишната й кариера в правото включва преподавателски ангажименти, позиция в апелационния съд на окръг Колумбия, непрестанна дейност за защита на конституционните права на жените, активен член и член на борда на директорите на Съюза за защита на гражданските права в САЩ. Това е дамата, която ще бъде главен герой в бъдещ филм, по който се работи в момента.

Сътвореното от Даниел Стайпълман фигурира в последния „Черен списък” с нереализирани сценарии, отпаднали от графика за 2014 година – „On The Basis Of Sex” предава историята на Гинсбур, която среща безброй препятствия в борбата за равноправие, водена от нея в продължение на десетилетия. За режисьорския стол е цанена Мариеле Хелър (с добри отзиви от Сънданс за „The Diary Of A Teenage Girl”), а като продуценти се включват Focus Features. Целта е да се започнат снимки преди края на 2015 година, а още един важен факт е, че вече има избрана изпълнителка на главната роля – Натали Портман.

Забавно и интригуващо се подреждат нещата за 34-годишната актриса, като най-важното събитие за нея безспорно е премиерата в Кан на авторския й филм по спомени на Амос Оз „A Tale Of Love And Darkness”, от който наскоро видяхме няколко снимки и един палакат, а сега можем да видим и първия клип.

В очакване на отзиви от най-претенциозната и страховита публика в света напомняме и за още няколко проекта, които се развиват с пълна сила и с участието на носителката на Оскар за „Черен лебед”. Тя отново ще работи с Дарън Аронофски по „Jackie”, за който се говореше през 2012 година като режисьорски ангажимент на Аронофски и тогава главната роля щеше да бъде поверена на Рейчъл Уайз. Историята се развива в четирите дни след убийството на Джон Ф.Кенеди и се фокусира върху начина, по който съпругата му се справя с шока – „тя се превръща в икона, но е загубила всичко”. Сценарият е дело на Ноа Опенхайм, а съживяването на проекта оставя Аронофски като негов продуцент. Режисьор ще бъде Пабло Лараин („No”, „Post Mortem”), главната роля е „пренасочена” към Натали Портман, а снимките вероятно ще стартират към края на 2015.

Освен това през 2015/2016 година два филма на Терънс Малик с участието на Портман очакват финализиране и разпространение – „Knight of Cups” и „Weightless”. Също така през септември в кината ще излезе „Jane Got A Gun”, а след като снима „On The Basis Of Sex”, актрисата най-вероятно ще се включи и в „Annihilation” на Алекс Гарланд. Too busy, don’t you think?

Адаптацията на трилогията „Annihilation”-„Authority”-„Acceptance” е проект, който много почитатели на фантастиката очакват с огромно нетърпение. Още повече след изключителния „Ex Machina” вече всички са сигурни, че фантастичен хорър-трилър + Алекс Гарланд е супер-гарантирано-страхотна комбинация! Една от четирите героини в смразяващия разказ за тайнствената Зона Х се очаква да бъде именно Портман – тя е в преговори за ролята на основния разказвач, биологът в поредната (дванайста) проучвателна експедиция. Кръжат слухове, че за психолога в групата и водач на експедицията се обсъждат предложения към Джулиан Мур или Тилда Суинтън, но повече информация може да се очаква след/ако Портман си подпише договора. Снимките няма как да започнат преди началото на 2016. След всичко казано дотук трябва да ви е ясно, че ще ви държим в течение на новините, свързани с проектите на Портман и… всички около нея.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *