Вчера стана ясно, че „Knight of Cups” – първият от двата филма, които Терънс Малик засне един след друг през 2012 – ще дебютира на фестивала в Берлин в началото на февруари 2015. В тази връзка, за голяма наша радост, FilmNation разпространиха и  първия трейлър на филма.

Рекламата е решена в стила на предишните два филма на Малик „Дървото на живота” и „To The Wonder” и съдържа повечето запазени марки на режисьора (цялостната визия, гласа зад кадър, темите за живота и любовта… да не ги изреждаме всички), което най-вероятно допълнително ще подразни тези, които по принцип не са му фенове. Лично според нас обаче, „Knight of Cups”, колкото и да напомня споменатите два филма, толкова и се различава. Вижда ни се доста по-модерен, лъскав и провокативен.

Във филма участват Крисчън Бейл, Кейт Бланшет, Натали Портман, Антонио Бандерас и още един куп звезди.

Като големи фенове на Малик, на нас този трейлър ни харесва, при това доста – имаме много добро усещане за филма и ще го очакваме с огромно нетърпение. Иска ни се обаче да разберем повече подробности за сюжета. От видяното придобиваме някаква смътна представа за какво ще иде реч, но не ни е достатъчно. Има разпространен официален синопсис, но той, меко казано, не ни помага особено:

Имало едно време млад принц, чийто баща, кралят на Изтока, го изпратил в Египет, за да намери перла. Но когато принцът пристигнал там, хората му налели чаша. Изпивайки я, той забравил, че е син на крал, забравил за перлата и заспал в дълбок сън.

Бащата на Рик (Крисчън Бейл) му четял тази история като дете.

Пътят към Изтока се простирал пред него. Дали ще пристъпи напред?

Режисьор на „Knight of Cups” е Терънс Малик, а в ролите са Крисчън Бейл, Кейт Бланшет, Натали Портман, Тереза Палмър, Имоджен Путс, Джейсън Кларк, Уес Бентли, Брайън Денехи, Ник Оферман, Изабел Лукас, Антонио Бандерас, Джо Манганиело, Джоуел Кинеман, Райън О’Нийл, Фрида Пинто, Майкъл Уинкот, Томас Ленън, Ники Уелан и други.

Премиерата е на фестивала в Берлин през февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

 1. Героят на Бейл ще е нещо като Шон Пен в „Дървото“. Даже има един кадър, който е 1:1, където се лута из високите, модерни сгради. Но и аз съм изненадан от някои аспекти, особено по-провокативните сцени, каквито никога досега не сме виждали във филм на Малик. Дори името му в трейлъра се изписва след танцуващи стриптизьорки, на черен фон.

 2. Всъщност притчата напомня на историята за Йосиф (а и донякъде за Мойсей). Празния живот в Египет, облечен в лукс и забавления, който изпълва героя с копнеж по дома и миналото. Нищо чудно героят на Бейл да е музикален продуцент или нещо такова.

 3. Уау!

  „There was no script. All of the scenes were improvised.“

  Това ще да е било супер кеф за актьорите. 🙂

 4. Май ще е някакъв „Холивуд тайп“. Което не е много различно от музикален продуцент – и те също са „празни отвътре“ . 🙂 🙂

 5. Ааа неее, пак ли? Тоя се е взел за Господ! Ц, след „Виктория“, нищо подобно повече не мога да гледам!

 6. А бе айде бе, шоу-бизнес богаташ с морални/житейски… бла бла дилеми. Тъпотии.
  Малик си храни софистицираните фенове с още от същото.
  Празни били отвътре, па ние щот сме много пълни. 😀
  На фона на изтеклите мейли на продуценти тия дълбокомислени терзания са няква смешка.
  Малик, смешник!

 7. Смешници сте вие! И да се споменава „Виктория“ тук е престъпление.