През годините, кога от мазохизъм, кога за развлечение, сме отразявали всякакви извращения от света на киното. А по-късно с прискърбие сме гледали как някои от тях доминират родните и западните бокс-офис класации. За съжаление, положението не само няма изгледи да се оправя, но анимации като миналогодишния хит „Angry Birds” свидетелстват, че става по-зле. Тазгодишният еквивалент, продуциран то същото студио, се казва „The Emoji Movie”, за който последно сме писали с новината, че Патрик Стюарт се присъедини към каста.

Сега идва ред на първия официален трейлър, който някак си се надявахме никога да не види бял свят. Е, той е тук и изглежда точно както очаквахме от него – нефелно.

Вижте:

В началото на 2014 година, стоп-моушън анимацията “The Lego Movie” проправи път за филми като този, където световноизвестни „брандове“ си правят своеобразна реклама, целейки се в сърцата на малки и големи киномани. Разликата между “The Lego Movie” и всичките му „следовници“ обаче е, че той беше направен с вкус и внимание към детайлите, което в крайна сметка му осигури място в сърцата на зрителите. Всички останали „духовни наследници“ по-скоро ни изпълват с отвращение. Такъв е случаят и тук, където сетивата ни са подложени на аудиовизуален шум, шарении, мързеливи поп-културни препратки, още шум, познати актьорски гласове и, познахте го, още шум. Разбира се, таяхме известен скептицизъм и покрай премиерата на “The Lego Movie”, но там поне нещата не изглеждаха трагично. Тук ни е невъзможно да си представим друго, освен главоболие.

Ако все пак проявявате някакъв интерес, споделяме и синопсиса на филма:

“The Emoji Movie” отключва невиждания преди таен свят, който се съдържа в смартфона ви. Скрит в приложението за съобщения е Текстополис – оживен град, където всичките ви любими емотикони съжителстват, надявайки се да бъдат избрани от потребителя. В този свят всяка емотикона притежава само една емоция, като единствено изключение е Джийн (Ти Джей Милър) – темпераментна емотикона, родена без филтър и разцъфваща в най-различни експресии. Решен да стане „нормален“ като всички останали, Джийн се възползва от помощта на най-добрия си приятел Hi-5 (Джеймс Корден) и на всеизвестния хакер Jailbreak (Лана Глейзър). Заедно потеглят на епично „прило-кчение“ през приложенията на телефона, всяко със собствения си див и забавен свят, за да открият Кода, който ще поправи Джийн. Но когато по-голяма опасност ненадейно заплашва телефона, съдбата на всички емотикони зависи от тримата приятели, които трябва да спасят света си, преди той да бъде изтрит завинаги.

Режисьор и сценарист е Тони Леондис, а съсценаристи са Ерик Сийгъл и Майк Уайт. Продуцент е Микеле Коуяте. Ти Джей Милър ще бъде Джийн, а Маиа Рудолф ще е Смилър. В роли ще влязат още Патрик Стюарт, Стивън Райт, Дженифър Кулидж, Джейк Остин, Джеймс Кордън и Лана Глейзър.

Премиерата е насочена за 28 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Признавам, че повечето хора тук разбират от кино, но очевидно повечето не разбират от пост-продукция, термини и анимация….
    Съжалявам, че се намесвам така некохерентно, обаче „…стоп-моушън анимацията “The Lego Movie”…“ защо постоянно бъркате терминологията. Цитирания филм НЕ Е стоп-моушън а е 100% 3d.
    Това е като да кажеш за филм, който е 3d и изглежда сравнително хубав, че е на Pixar. (като в vbox7) или да кажеш на тротоара – бордюр….

    1. Всъщност „The Lego Movie“ е хибрид от стоп-моушън ефекти и CGI анимация. Ето нещо полезно по темата:
      According to Warner Bros. Pictures, there are a total of 3,863,484 unique Lego bricks seen in the movie. But if you were to recreate the entire film only using Legos, you’d need 15,080,330, the studio said. (за повече тук: http://www.artofthetitle.com/title/the-lego-movie/)
      И ако компютърната анимация е толкова близка до стоп-моушъна като визия и усещане, какво значение има, че не абсолютно всеки сет е бил направен ръчно? 🙂

    2. Точно хибрид не е. Има една торба (бая торба 🙂 ) фигурки във филма, но това не го прави стоп-моушън анимация. CG си е, но уникално такова, разработено да наподобява стоп-моушън, което си е епично.

      Няма вярна или грешна класификация за филма. Трудът, който са хвърлили създателите по него, за да постигнат това усещане е огромен. (заради това и недоволството и беснеенето ми, че самият филм изобщо не бе и номиниран за оскар за анимационен филм, при все технологията, която предложи и показа.)