С наближаването на декември започва да се „кондензира” очакването около първата част на новия проект на Джон Ву – „The Crossing”. Разумният стратегически ход на режисьора – завръщане в Китай и фокусиране върху исторически сюжети, със сигурност ще даде възможност на почитателите на мащабните (не само във визуално отношение) творби да се възхитят на амбицията и умението, с чиято помощ Ву води своя разказ.

„В този филм присъстват няколко теми, – споделя режисьорът. – Първо обръщаме внимание на съдбата, което означава, че много неща в живота ни могат да се случат поради причини и обстоятелства, които са извън нашия контрол. Можеш да подготвиш перфектни планове за всичко, но онова, което ни се случва, не зависи от нас. Присъства и темата за човечността, за това как страданието е способно да извади най-доброто – и най-лошото в характера на всеки от нас. И най-важното – този филм е за надеждата – каквото и да ти се случва, без значение колко трудности трябва да преодолееш, най-накрая всичко ще се подреди по възможно най-добрия начин!”

Не сме много сигурни, че героите във филма му, чиито сюжет е вдъхновен от истински случай по време на Втората световна война, биха споделили този оптимистичен поглед към света. Три любовни истории се преплитат на борда на обречения параход Тайпин, наречен „Китайския Титаник”, който превозва стотици бежанци от угрозата от комунизма в последните дни на Гражданската война през 1949 година, към техния жадуван нов живот в Тайван. Сблъсък с по-малкия плавателен съд „Чънюен” през нощта на 27 януари става причина всичките 1500 пътници, заедно с екипажа (въпреки, че параходът е трябвало да превозва най-много 580 души!), да намерят смъртта си във водите на Източнокитайско море…

И после иди разправяй на публиката си, че „накрая всичко ще се подреди”, нали?! Но за всичко останало му вярваме на мистър Ву, и се надяваме на наистина епохално кинопреживяване.

Главните роли са поверени на Джан Дзъи, Хуан Сямоин, Сун Хай-кае, Тун Дауей, Масами Нагасава и прекрасния Такеши Канеширо. Премиерата на първата част на „The Crossing” в Китай е предвидена за 2 декември и според Variety ще бъде конвертирана, за да я представят във вариант 3D. Втората част се очаква да излезе на екран през май догодина.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *