“The Other Guys”

След три поредни седмици като номер едно, „Генезис” най-накрая отстъпи първата позиция на най-новия съвместен проект на Уил Феръл и Адам МакКей “The Other Guys”, който според предварителните резултати е донесъл приходи от 35,6 милиона долара. Това е вторият най-успешен уикенд на дуото – изпреварван само от „Рики Боби: Лудият на макс” („Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby”), който през 2006 дебютира с 47 млн. – и представлява глътка спокойствие за Феръл, който миналата година усети вкуса на поражението с „Land of the Lost”.

Въпреки че отстъпи първото място, доброто представяне на „Генезис” продължава и за четвъртия си уикенд филмът регистрира спад само от 32%, което му носи нови 18,6 милиона и общ приход от 227,7 милиона. Това го прави втория най-касов филм, (който не е продължение) за годината, изпреварван само от „Алиса в Страната на чудесата”, който обаче е на 3D и цената на билетите му е по-висока. Ако и за в бъдеще филмът задържи позициите си, има шанс да достигне границата от 300 милиона в Америка и 700 в целия свят.

С 15,5 млн. на трето място дебютира другото ново предложение от седмицата „Step Up 3D”, което, при все по-високата цена на 3D билетите, е най-лошият дебют за филм от поредицата – за информация „Step Up” и „Step Up 2 the Streets” стартираха съответно с 20,6 и 18,9 милиона – но ако питате нас, и това определено му е много. Предвид големия спад на приходите на филма от петък до неделя, не се очакват някакви сериозни успехи и за в бъдеще.

Четвъртото място се заема от Анджелина Жоли и нейния „Агент Солт”, които отбелязват спад от 43% и приходи от 11,1 милиона. До момента филмът има приличните 92 милиона и е само на крачка от стомилионната граница.

Топ пет се закръгля от „Dinner for Schmucks”, който за втората седмица от разпространението е донесъл приходи от 10,5 млн., което представлява спад от 55% спрямо дебютния му уикенд. Явно е, че филмът среща сериозна конкуренция в лицето на “The Other Guys” и при това положение приходите му, които в момента възлизат на 46,7 млн. едва ли ще надвишат 70-75 милиона.

Тази седмица филмите от Топ 10 са донесли приходи от 118 милиона, което е с 6% по-малко от миналата година, когато „G.I. Joe: Изгревът на Кобра” дебютира с 54,7 млн., но с 9% повече от 2008 г., когато „Черният рицар” остана начело на класацията за четвърта поредна седмица с 26,1 млн.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *