Януш Камински

Колкото и да не ни се вярва, колкото и да се противим – някога в бъдещето ще бъде направен още един Индиана Джоунс-филм. Интересно брожение предизвика преди няколко дни една статия във Variety – „Top Cinematographers Offer Online Course on Filmmaking”.

Споменавайки единия от вдъхновяващите оператори, които ще представят поредица от онлайн видео-инструктажи за начинаещи кинаджии – Януш Камински, в текста към краткото му представяне фигурира изречението „His next project is the upcoming fifth Indiana Jones movie”. Да, може би тогава и за малко – колкото да разбуни духовете, защото ако потърсите в момента това „доказателство” ще откриете, че информацията е „ъпдейтната” – „His next project is Spielberg’s untitled Cold War thriller starring Tom Hanks, to be followed by Spielberg’s adaptation of Roald Dahl’s “The BFG.

Ето защо не обичаме да се подвеждаме по слухове и недомлъвки – обикновено се оказва, че някой нещо не е разбрал. А може случаят да се окаже „сондиращ ПР-ход”: дайте да пуснем мъничко информация, да видим кой/какво/дали ще захапе и да проверим настроенията на аудиторията… Както добре знаем обаче, от подобни вероятни проучвания нищичко не зависи – след като има потенциал за печелене на сигурни милиони, никой не би се поколебал да произведе следващ епизод от поредицата, пък и не забравяйте как Disney си плати сериозно на Paramount за правата за разпространение на четирите филма.

По едно време бяха плъзнали слухове за Брадли Купър като продължител на традицията и участник в потенциален „рибуут”, и въпреки че той заглъхна, се опасяваме, че сравнително скоро може да очакваме други подобни „идейки”. Много двусмислено е отношението на Харисън Форд към темата, но след като ще го видим като възрастен Хан Соло в „Star Wars VII”, от него вече могат да се очакват всякакви решения! Щеше да е трогателно, ако не беше толкова тъжно и жалко…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *