Брадли Купър

Ако трябва да сме абсолютно честни, просто ни писна! И то до такава степен, че сме на път да се откажем от коментари – ще сведем новинарските включвания само до съобщаване на инфо. Защото на хората, които ни четат, също ще им писне от риторичните ни въпросчета и оправдано възмущение. За (пред)последно: Може ли в Disney да са толкова „гладни” за приходи, че да рискуват да опропастят една легенда (Индиана Джоунс) с опитите си за продължения (ама Хари не е вечен?!) и (не дай си боже!) „рибуути”? Горките идни поколения – няма да могат да се оправят в плетеницата от все нови и нови „първи” епизоди. Досега бяха само комиксовите франчайзи, но май идва времето и на Спилбърг-Лукасовата сага.

Latino Review подсеща, че времето минава, а коментирания пети епизод на „Индиана Джоунс” така и няма още история/сюжет, а също и план за действие. За мистър Форд, който вече е на 71 години, времето започва да тиктака неумолимо, защото едно е да се включиш като възрастния Хан Соло в „Star Wars VII”, ала съвсем друго – да се опиташ да размахаш Инди-камшика на тази възраст… Според разни слухове Брадли Купър (доста недолюбван от част от ОК-колектива!) е сред най-възможните кандидати, които да сменят Харисън, и с него да се „спретне” съвсем нова „Индиана Джоунс” трилогия. Защо?

С риск да ни обвините в прекалено прибързан хейт, защото все още нищо не е ясно, няма сюжет, нито снимачен план (нищо, че Франк Дарабонт бил предложил някаква сценарна идея), а и слуховете за нови актьори са все още непотвърдени, ще кажем, че за нас „златното време” на киното вече окончателно и безвъзвратно отмина. И че държим да запомним любимите ни поредици така, както са пленили сърцата ни преди години. Може да има примамливи „нови начала” – нека тях да ги отразява някой друг. Точка.

Update: Във времето между написването на новината и публикуването ѝ, се появиха доста опровержения на този слух, включително и от страна на Франк Маршал и Франк Дарабонт (което не е изненадващо). Но на нас много ни хареса отговорът на Latino Review по адрес на тези опровержения:

„Наистина ли вярвате, че Disney купиха Инди франчайза, за да започне и да свърши с Форд?”

За съжаление, абсолютно вярно. Може конкретно в този слух да няма истина, но в скоро време ще се появи друг, в който ще има. Така както ние ги виждаме нещата, нов Индиана Джоунс е неизбежен.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Абе все тая. Така и така ще опропастят поредицата, поне като е с Брадли Купър съвсем няма да се налага да го гледам.