Докато някои режисьори прескачат от един жанр в друг, други пък добре познават собствения си стил, като цяло се придържат към него и го усъвършенстват. Джо Райт е режисьор, когото основно свързваме с т.нар. „костюмни“ драми в епоха – неговите герои най-често се разхождат в кринолини и водят изтънчен диалог, докато се борят с очакванията на времето си. Той постигна голям успех с адаптациите на Гордост и предразсъдъци и Изкупление, а последно се занимаваше с историите на Уинстън Чърчил и Сирано дьо Бържерак. Сега ще ни бъде доста интересно да видим как той ще пренесе вниманието си към детайла и костюмите към съвсем друг тип проект – сериал за шпиони.

Райт се заема с режисирането на всички епизоди на предстоящия сериал The Department. Сериалът е адаптация на много успешния френски сериал Le Bureau des Legendes, която разказва за шпиони и техните трудности в пригаждането към цивилния живот, след като се прибират от дълга работа под прикритие. Оригиналният сериал е излъчван между 2015 и 2020 г във Франция и получава много хвалби едновременно за психологическото изследване на героите, но и за включването на геополитически проблеми, които резонират със съвремието.

Интересното е, че Джо Райт е само едно от многото известни имена, които ще доведат The Department до екраните ни. Изпълнителен продуцент и движеща сила зад целия сериал е Джордж Клуни, заедно с неговия партньор Грант Хеслов. Адаптираният сценарий е написан от Джез и Джон-Хенри Бътъруърт, чиято работа познаваме от чудесни филми като Пълно ускорение и На ръба на утрешния ден. А може би най-важното е, че в главната роля ще влезе любимият ни Майкъл Фасбендър, който може да изиграе всичко, но най-вече нямаме съмнение, че ще влезе безпроблемно в ролята на шпионин, който се мъчи да остави тайните си самоличности в миналото.

Целият екип е наистина обещаващ и нямаме търпение да научим повече подробности, особено за актьорския екип, който ще подкрепя Фасбендър. Очаква се снимките да започнат тази пролет в Лондон.

Предлагаме ви официалния синопсис на френския сериал, както и трейлъра му:

В Тайните служби на Франция отделът DGSE управлява мисиите на всички агенти под прикритие, които работят с тайни самоличности, за да намерят източници на информация. След шест години, прекарани под прикритие в Сирия, агент „Малотру“ е привикан обратно у дома. Той ще се изправи пред трудността да забрави тайната си самоличност, изчезването на колега в Алжир и обучението на младо момиче.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *