Крисчън Бейл

Говореше се, че Дейвид Финчър ще се заеме с филм за Стив Джобс, написан от Арън Соркин. И той винаги е искал да работи с Крисчън Бейл. След като Финчър отпадна, Дани Бойл се ангажира с режисурата и имаше голямо желание да покани Леонардо ДиКаприо. След като това се оказа невъзможно и отпадат Мат Деймън, Бен Афлек и Брадлии Купър (слава богу!), Бойл решава, че е добре да пробва с Бейл – и в момента Sony са в преговори с актьора за участието му в проекта.

Любопитно е, че Крсчън Бейл почти е бил сключил сделката за участие в следващия филм на Джеймс Манголд „The Deep Blue Good-By”, но Fox му излезли с предложение да подпише договор, в който фигурират продължения, защото адаптацията на първия роман за Травис МакГий си е – чисто и просто – старт на поредния франчайз. Е, очевидно Бейл не желае да бъде „прикрепен” към поредица в следващите няколко години, затова отказал да подпише. Което пък означава, че е свободен за „ухажване” на тема „Стив Джобс”. При положение, че се навие за участие, снимките ще трябва да започнат едва ли не веднага. В основата на проекта е сценария на Соркин по биографията-бестселър на Уолтър Айзъксън, посветена на Джобс. Както беше споменал самият сценарист, в края на 2012 година сценарият се състоеше от 3 половинчасови сцени, отразяващи реално времето. Това са критичните минути преди пускането на пазара на първия „Макинтош” (1984 година), на първия пост-Apple продукт, компютъра NeXT (1988 година) и преди дебютирането на iPod-а (2001 година).

Най-вероятно е излишно, но пак ще подчертаем дебело: изпитваме дълбоко уважение към Дани Бойл от години, също толкова дълго сме се радвали на невероятните превъплъщения на Крисчън Бейл, така че сме сигурни, че резултатът от съвместните им усилия ще бъде… нещо, за което дълго ще се говори. Оставаме с носталгично-обнадежден поглед, вперен в бъдещето, в очакване на новини…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Добре бе, мама му деева, до кога ще го благотворят тоя скапан умрял нарцистичен, нагъл, високомерен тъпанар все едно е някакъв Мега Господ, а не най-обикновен и безскрупулен корпоративен използвач?

  2. Бейл е много подходящ за ролята, фъфли като Joбс. 🙂
    п.п
    Gogoto, до като има капитализъм до тогава ще го боготворят. Jобс, Едисън са героите на тая система, носите ли на автентичния капиталистически морал. Не очаквай в скоро време друго отношение.
    И как така, коментарът на Gogoto не беше заплют, това е недопустимо. Тоя сайт е опасен за националната сигурност. 😀