Финчър се интересува от „Steve Jobs”

След абсолютния провал на „Jobs” с Аштън Кътчър не е никак изненадващо, че се задава следващата биография на Стив Джобс. Преди година-две Арън Соркин започна работа по сценария на „Steve Jobs” (разбира се, заглавието вероятно е работно), но по една или друга причина след това нямаше никакво развитие около проекта. Сега разбираме, че не само такъв проект все още има, но има сериозна възможност режисьор да е Дейвид Финчър.

Малко очевиден избор е точно Финчър да прави подобна биография – всъщност е точно толкова очевидно, колкото навремето беше странно, че възнамерява да прави филм за Facebook и Марк Зукербърг. А всички знаем как им се получи на Финчър и Соркин в крайна сметка. Ние предпочитаме Финчър да прави малко по-друг вид филми (нещо в стила на „Зодиак” например или „Боен клуб”, или пък предстоящия „Gone Girl”, който ни изглежда доста впечатляващ), но и „Социалната мрежа” ни допада (при това адски много) и ако действително подпише договора, ще следим и тази биография с интерес.

И като казахме „интерес”, проектът на Соркин звучи доста по-любопитно и оригинално от гореспоменатия „Jobs”. Ето какво казва самият сценарист и продуцент:

„Надявам се от студиото да не ме убият, че издавам прекалено много, но целият филм ще се състои само от три сцени, които се развиват в реално време. Половин час за вас, зрителите, ще е половин час и за героите на екрана. Няма да скачаме във времето. Всяка от тези сцени ще е „зад кулисите” преди пускане на продукт на пазара. Първата ще е преди Mac, втората преди NeXT, а третата преди iPod.”

Да, определено звучи интересно и с Финчър като режисьор може да се получи нещо много добро. Ще ви държим в течение с развитието на проекта, но не очаквайте кой знае какви новини в близко бъдеще – Финчър първо трябва да довърши пост-продукцията на „Gone Girl” и снимките могат да започнат най-рано в края на годината или по-скоро в началото на следващата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *