Time Bandits

Преди повече от половин година ви съобщихме, че докато наивно очаква финансиране на „The Man Who Killed Don Quixote” Тери Гилиъм обмисля да направи 3D версия на класическия му филм от 1981 „Time Bandits” („Бандити във времето”).

Ако тогава феновете са се почувствали омерзени от идеята любимият им филм да бъде пипан, при все че говорим само за конвертиране – Гилиъм обеща, че той няма да бъде променян по никакъв начин и ще си остане същият – сега ще получат разрив на сърцето, защото от Variety съобщават, че продуцентите Гай Колинс и Майкъл Раян (заедно с неназован холивудски ко-продуцент) възнамеряват да го „рестартират” като детски, семейно ориентиран, екшън франчайз.

Това, което чувате е звукът на пълното ни недоумение. Чудим се възможно ли е да съществува по-голяма простотия. Семейно ориентиран франчайз? Направо ни идва да се издрайфаме. Вярно е, че на „Time Bandits” може да се погледне като на детски филм, но той е максимално отдалечен от понятието „семеен филм”, така като се разбира от съвременен Холивуд и всеки, който е гледал филма, ясно може да види какво имаме предвид.

Що им трябва да пипат там, където не им е работа, не ни е ясно. А на всичкото отгоре името на Гилиъм не се споменава никъде, ама то и като се замислим, по-добре да не се споменава, че…

Единственото, което може да ни накара да преразгледаме позицията на тотално отричане, че такъв проект съществува, е да разберем, че от цялата тази работа Гилиъм ще вземе стотици милиони, с които да направи един-два филма, сред които и „Добри поличби”.

А сега ни извинете, защото ни се гади!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *