Къмбърбач заменя ДиКаприо в „The Imitation Game”

Вече сме писали за „The Imitation Game”, но това беше още докато проектът беше на „Warner Bros”, които току-що бяха закупили сценария на Греъм Мур и искаха да вземат Леонардо ДиКаприо за главната роля и Дейвид Йейтс за режисьор. Щеше да е чудесна комбинация, но се разпадна и няма смисъл да тъгуваме по нея. Още повече, че според Deadline филмът се готви усилено и в главната роля ще видим Бенедикт Къмбърбач.

Ако сте забравили (или не ви се занимава с линкове) „The Imitation Game” е действителната история на гениалния математик Алън Тюринг и следователно ще видим не само професионалните му постижения (които са си впечатляващи сами по себе си и би трябвало да представляват интерес за всички, които поне малко се интересуват от математика, компютри или декодиране), но и отвратителния начин, по който през 1952 британското правителство го осъжда за хомосексуалност.

Сценарият на Греъм Мур беше начело на престижния „Черен списък” от 2011 и след като плановете на „Warner Bros” се провалиха, проектът сега се продуцира от „Black Bear Pictures” и режисьор ще е Мортен Тилдъм („Headhunters”). За режисьора нямаме мнение – все още не сме гледали „Headhunters”, въпреки че чуваме отлични неща и видяхме доста интересен трейлър, но сме сигурни, че Къмбърбач ще е идеален в ролята и за нас няма никакво значение, че между актьора и героя няма особена физическа прилика. И като стана дума за Къмбърбач в ролята на действителна личност, можете да си припомните как ще изглежда като Джулиан Асандж в „The Fifth Estate”.

Въпреки че няма обявена начална дата, очаква се снимките на „The Imitation Game” да започнат още тази година, след като Къмбърбач приключи работа по гореспоменатия „The Fifth Estate”, както и по третия сезон на „Sherlock” – сериала, който направи чудеса за кариерата му отвъд океана. А междувременно ние ще го гледаме в „Star Trek Into Darkness”, а после ще го чуем и в следващите два „Хобит” филма.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments