Lords of Salem

Въпреки че Роб Зомби се изгаври с „Хелoуин” по доста неприятен начин и съответно никога няма да ни стане супер любимец, по-ранните му филми не са никак лоши, а и няма как да не го уважаваме – очевидно е истински, неподправен фен на хоръра, прави впечатление на интелигентен човек, разбира от музика и винаги намира повод да снима жена си поразсъблечена (все още я бива, нищо че не е първа младост). Как да не го харесаш? И след като предстоящия „The Lords of Salem” не е римейк, а напълно оригинален хорър за вещиците в Салем, няма опасност да разстрои феновете.

Първата снимка от „The Lords of Salem” всъщност не е от снимачния процес – доколкото разбираме снимките още не са започнали – но за сметка на това е подобаващо мрачна. А според самия Роб това ще е най-мрачният му филм, което определено звучи обещаващо. За съжаление, той отказва да сподели подробности за желязната маска и казва само, че „сцената, в която участва това лице, е много болезнена”. Според нас става дума за инструмент за мъчение и „разпит” на вещици, но колко гот ще е, ако това е част от униформата на ловците на вещици? Ooh, scary! Но кой идиот би сложил толкова кила желязо на лицето си доброволно?

Lords of Salem

Засега единственото ни оплакване е свързано със сюжета: „Филмът започва с пролог през 1692, когато 20 души, за които всички знаем, че очевидно са били невинни, са екзекутирани в Салем като вешици. Основната идея е, че има четирима*, които наистина са били вещици и са убити тайно. Те се зарекли един ден да се завърнат и унищожат наследниците на Салем. Тогава действите се прехвърля в наши дни и всичко се обърква.

Само на нас ли ни се струва, че щеше да е по-добре да не скачаме напред до наши дни? Истински, мрачен, исторически, свръхестествен, кървав хорър. М-мм, гот!

* Не сме сигурни дали става дума за жени, мъже или и двете. В смисъл и мъже, и жени, не хермафродити.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Лично аз съм доволен от първия Хелоуин на Зомби. Вторият съкс.

    С нетърпение чакам този.

  2. Първият беше ОК, да. Двойката обаче е потресаващо зле. Роб кърти основно с жестокия "The Devil's Rejects" и с нелошия си дебют. А, и с музиката си, разбира се. Това горе се чака нетърпеливо. 🙂

  3. Не съм много сигурен за първия Хелоуин. Според мен си беше брадва!!! 🙁

    Но и аз определено го чакам този филм с нетърпение! 🙂