Сторете път на свръхестествената любов! Пак ли?… Ами, оказва се, че отново има поредица, този път на „красивото”, подписана от дамите Маргарет Стол и Ками Гарсия, която разказва за съдбовното привличане с неустоима категоричност между двама тийнейджъри, които ще се изправят заедно срещу проклятие, преследващо семейството на момичето в продължение на поколения.

Ако не ви е писнало от „Здрач”-ни вариации, може да се информираме как изглежда първият „installment” на „Beautiful Creatures”, режисиран от Ричард Лаграванезе.

http://www.youtube.com/watch?v=QbiAwNbhoRw

Видяното обещава готическа естетика с южно разположение на мястото на действието. Пуритански гневната Ема Томпсън и (макар и за секунда) неустоимият във всякакъв образ Джеръми Айрънс определено са „козове” в актьорското „раздаване”; харесваме и Еми Росъм (беше прекрасна Кристин във „Фантомът от Операта” на Шумахер) и не бихме изпуснали Виола Дейвис за нищо на света – в този филм ролята й е на библиотекарка и приятелка на починалата майка на момчето, която го обича като собствен син и е готова да направи всичко по силите си, за да го предпази от всякакво зло.

Преди дни споделихме за участието на Алис Енглерт в най-новия филм на Сали Потър, сега добавяме, че тук й е поверена едната главна роля, а в другата ще видим Алдън Ерънрайх, които има известен опит (ТВ, късометражни, кино) и тепърва ще трупа още.

Самият Лаграванезе е адаптирал първата книга от трилогията, която междувременно се е превърнала в тетралогия – продълженията са „Beautiful Darkness” и „Beautiful Chaos” и „Beautiful Redemption”. Очевидно се навлиза все по-дълбоко в тайнствена материя, магии и разни други фантасмагорични детайли – и по принцип нямаме никакви възражения срещу приказното, фентъзи и/или мрачните хоръри, само да не са с вампирски детайли, че тази тема доста беше/е преексплоатирана!

Продуцентите от Warner Bros са купили правата за книгите (може би и за четирите?), следователно ще очакваме още филми. Тепърва ще става ясно кой и кога ще ги прави, а понеже не сме ги чели (и нямаме намерение!) – не знаем дали и трите са свързани сюжетно с главните персонажи. Свръхестествената любовна история ще излезе на екран в навечерието на един от „западните празници” – този на влюбените: 13 февруари 2013.

Beautiful Creatures

Beautiful Creatures

Beautiful Creatures

Beautiful Creatures

Beautiful Creatures

Beautiful Creatures

Beautiful Creatures

Beautiful Creatures

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *