Бен Кинглси

Immortality has some side effects!

След двете поредни разочарования „Войната на боговете” и „Огледалце, огледалце”, индийският режисьор Тарсем Синг („Клетката”, „The Fall”) позачезна от филмовата сцена за няколко години, но както изглежда не си е губил времето в самосъжаление, а е подготвял следващия си проект – фантастичния трилър „Self/less”.

С две думи, филмът разказва за умиращ от рак богаташ (Бен Кингсли), който се подлага на процедура по прехвърляне на съзнанието в по-младо и здраво тяло (Райън Рейнолдс). Първоначално всичко се развива по план, но много скоро той осъзнава, че „безсмъртието има странични ефекти”.

Хъм. По принцип Сингх е визуално ориентиран режисьор и очаквахме повече „красоти”. Не че картинката е лоша, просто повече ни напомня на филм на Андрю Никол, отколкото на негов. Но това няма значение, важното е дали филмът ще има какво да предложи откъм история, а точно тук са проблемите.

Темата за прехвърляне на съзнанието – я в компютър, я в друго тяло – не е нова (напоследък е особено модерна и последно видяхме нещо подобно в „Чапи”). Сценаристите Алекс и Дейвид Пастор ще трябва да се потрудят, за да предложат нещо интересно. Засега не виждаме нищо такова (трейлърът дава доста добра представа за историята – даже разказва повечко, отколкото трябва), но сме склонни да не избързаме с оценките.

В допълнение, вижте едно viral видео и първия тийзър постер.

плакат

Режисьор на „Self/less” е Тарсем Сингх, а в ролите са Райън Рейнолдс, Бен Кингсли, Матю Гуд, Натали Мартинес, Мишел Докъри, Виктор Гарбър, Дерек Люк и други.

Премиерата е 31 юли 2015.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Че тоя освен разочарования друго нема. Никой друг директор не ме поставял в такова апатично състояние, както бай Тарсем. Всички шансове това да бъде нещо повече от начин да се поставиш в изкуствена кома са се изпарили в момента, в който това ромче е поело юздите. И за капак имаме и мазния рейнолдс.

  2. „The Fall“ беше любопитен филм, но като цяло Тарсем наистина разочарова :/