След като вече сме гледали много филми, в които се разказва за хора, диагностицирани с рак и други смъртоносни болести, знаем, че има много деликатен баланс, който този тип произведения трябва да постигнат. От една страна, те трябва да са реалистични, за да не омаловажават истинските трагедии на милионите семейства по света, които се сблъскват с подобни преживявания. От друга страна обаче е важно да не прекрачват границата на истинската емпатия и да преминават в пресилени емоционални манипулации, които правят всичко само и само, за да покажат на публиката, че трябва да тъгува.

Имаме надежда, че е възможно предстоящият „Our Friend” наистина да е успял да постигне този деликатен баланс, съдейки по първия трейлър. Филмът разказва истинската история на младо семейство, чийто живот се срива, когато майката е диагностицирана с тежка форма на рак, заради което най-добрият приятел на съпрузите се нанася да живее заедно с тях и да им помага през трудния период. Историята е адаптирана от есето, написана от истинския съпруг Матю Тийг, публикувано в Esquire под заглавието „The Friend: Love is Not a Big Enough Word“.

В главните роли на съпрузите влизат Дакота Джонсън и Кейси Афлек, а най-добрият приятел е изигран от Джейсън Сийгъл. Филмът за пръв път дебютира на фестивала в Торонто през 2019 и е леко притеснително, че излиза чак сега – обикновено такива забавяния се дължат на липсата на увереност от страна на студиото в евентуалния успех на филма. Трейлърът обаче ни изглежда доста прилично, сякаш наистина е постигнат споменатият баланс между комедия и драма, който да олицетворява истинския живот. Вижте го сега:

Въпреки че никога не сме били някакви огромни фенове на Джейсън Сийгъл, тук ни изглежда, че ролята му пасва като ръкавица. По странен начин ни напомня супер приятния „I Love You, Man” – да, онова си беше пълноправна комедия, но ни се струва подобна идеята, че хората могат да имат повече от единия тип връзки, които стандартните холивудски продукции показват, че могат да имат приятелства в широк спектър от конфигурации.

Не сме сигурни, че извън кадрите, показани в трейлъра, историята няма да се обърне на сълзлива депресаршина с единствената идея да бъде „сериозна драма“, блазнеща критиците по време на наградния сезон, но мислим, че има повод за надежда за  сравнително добър краен резултат.

Our Friend” е режисиран от Габриела Каупъртуейт („Megan Leavey”), а адаптираният сценарий е дело на Брад Ингелсби („Out of the Furnace”). В главните роли са Дакота Джонсън, Джейсън Сийгъл и Кейси Афлек.

Филмът ще дебютира на 22 януари в определени кина и на video on demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *