Само преди няколко месеца Сали Потър получи кралско признание – за своя принос в света на киното тя беше сред наградените с Орден на Британската империя. Провокативната дама винаги е искала да руши стереотипи. Спомням си първата ми среща с Тилда Суинтън – незабравима именно в „Орландо” с режисьорския подпис на Сали… Трейлърът на нейния най-нов филм е вече в мрежата и нещо… не ми достига.

http://www.youtube.com/watch?v=XD_pJgNRj9s

Интригуваща визия, увличащи девойки – да, има си нужните елементи, за да привлече внимание, но не ти спира дъха, както аз очаквах. Може би ми се искаше да видя познатия авторски почерк, което няма как да стане в рекламните секунди, предвидени за продаване на филма.

Лондон, 1962 – годината, в която The Beatles издават първия си сингъл, годината на Карибската криза. Двете тийнейджърки Джинджър и Роза са неразделни – заедно бягат от училище, говорят си за религия, политика и прически, мечтаят за живот, различен от този на майките си, оковани зад еснафските решетки на „подреденото домакинство”. Точно в това време Студената война се сблъсква със сексуалната революция, а атомно-апокалиптичната заплаха за човечеството придобива все по-реални размери. Приятелството на момичетата е застрашено, но те са решени на всичко, за да оцелеят.

За главните роли в „Ginger & Rosa” са ангажирани Ел Фанинг и Алис Енглерт – това е втори пълнометражен филм за дъщерята на Джейн Кемпиън и колегата й Колин Енглерт. В актьорския екип са включени още Анет Бенинг, Кристина Хендрикс, Алесандро Нивола и др. Премиерата на филма беше в началото на септември в програмата на Торонто, на 8 октомври ще бъде представен в рамките на Ню Йоркския филмов фестивал, а 19 октомври е премиерната му дата във Великобритания и Ирландия. Другите кинотеритории тънат в неизвестност.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *