Криспин Глоувър

Екранизацията на романа на Елмър Ленърд „Freaky Deaky”, в която трябваше да участват Уилям Х. Мейси и Сиена Милър бе проект, който очаквахме със сериозен интерес, но след поредица от кастинг рокади, в които се споменаваха имена като Мат Деймън, Брендън Фрейзър и Кейти Касиди, в крайна сметка продукцията се сдоби с по-ниско профилните Крисчън Слейтър, Били Бърк и Майкъл Джей Уайт и нашият ентусиазъм бе попарен. Разбира се, най-много ни беше яд за Уилям Х. Мейси, на който сме огромни фенове.

Сега обаче интересът ни отново е възстановен, след като Variety съобщиха, че мястото на Мейси ще бъде заето от един от най-големите ненормалници (ама истински) в Холивуд Криспин Глоувър, който обожаваме още от „Завръщане в бъдещето”. Той ще влезе в ролята на алкохолизиран филмов бос, който става мишена на двойка бивши бомбаджии с радикални политически виждания, които се опитват да го освободят от милионите му. От Variety съобщават, че още един холивудски чешит (и истински алкохолик) ще се присъедини към проекта и това е Том Арнолд, който ще играе брата на Глоувър. Като прибавим и името на Бил Дюк, нещата вече стават сериозни.

Ето и синопсис на романа на големия Елмър Ленърд:

Крис Манковски е сержант в детройската полиция, който наскоро е прехвърлен в отдела за сексуални престъпления; Уди Рикс е алкохолик с много влияние в града; Донъл Луис е бивш член на „Черните пантери”, шофьор на Уди и измамник, а Робин Абър и Скип Гибс са двойка бивши бомбаджии, които се надяват много скоро да станат милионери… Всички тези герои се сблъскват покрай един от случаите на Крис, който е отстранен от работа, но разбира се, продължава обърканото си разследване.

Режисьор на филма е Чарлс Матау (син на легендарния Уолтър Матау) а в ролите ще влязат вече споменатите Криспин Глоувър, Том Арнолд, Крисчън Слейтър, Били Бърк, Майкъл Джей Уайт и Бил Дюк, както и Брийн Ракано, Роджър Барт, Сабина Гадеки и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *