Даниел Груенер

Какво ли не правим в името на футбола?! Да, въпросът е истински риторичен, защото очевидният и ясен за всички отговор е „всичко”. В тази обобщителна думичка се включва и един проект, който според Variety ще се „надзирава” от мексиканския режисьор Даниел Груенер и ще бъде филм-омнибус, включващ доста интересни имена.

31 са режисьорите от 4 континента, които ще режисират фрагменти от „Short Plays”, като сред тях има шестима с награди от Кан, четирима победители в Сънданс и по двама лауреати на награди от Берлин, Венеция и Сан Себастиан. Включили са се Гаспар Ное, Винсънт Гало, Апичатпон Верасетакул (през 2011у нас видяхме филма му „Чичо Буунме си спомня своите няколко живота”), Карлос Рейгадас, както и много други, знайни и незнайни кинотворци, очевидно предано верни на футбола.

Режисьорите ще трябва да спазват няколко прости правила: късометражните им творби трябва да са с „времетраене между 3 и 5 минути, по възможност без диалог, да предлагат асоциация с нещо, свързано с играта и да са ангажирани обикновени хора от държавата на режисьора”. Продуцентите все още обсъждали възможностите за разпространение на омнибуса, като най-вероятния начин да се видят късометражните откъси в Щатите ще бъде чрез испаноезичната мрежа Univision.

До момента са готови половината от очакваните мини-творби, до края на април целия пъзел „Short Plays” ще трябва да е сглобен, че Световното първенство в Бразилия наближава…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *