Продуцентите кълцат, зомбитата страдат...

Въпреки крайната си фенщина, дълго време се възпирахме да пишем за любимия ни сериал “The Walking Dead” (преведен у нас като “Живите мъртви”). Причините са две: от една страна, има още доста време до края на октомври и предпочитаме да се разсейваме с различни заглавия, защото абстиненцията едвам се трае, а от друга – защото повечето новини не бяха особено надеждни, конкретни и подробни. Настоящите редове (очевидно) подсказват, че има промяна в статуквото, обаче за съжаление основният повод за този текст не е положителен.

Грандиозният успех на “Живите мъртви” беше причина AMC веднага да дадат зелена светлина на втория сезон, който вероятно ще се състои не от 6, а от 13 епизода. Затова последното, което както зрителите, така и екипът на сериала са очаквали, е, че телевизионният канал ще започне да се фръцка именно по отношение на парите. Миналият месец, малко след като стана ясно, че кастингът за следващите епизоди вече е пред стартиране (няма да даваме подробности за новите персонажи, понеже искаме да ви предпазим от спойлери, но ако все пак сте твърде любопитни, наминете през The Daily Bam), се появи неприятният слух, че производствените разходи за бъдещите серии от златната кокошка на режисьора Франк Дарабонт и автора Робърт Къркман може да бъдат ограничени.

В началото на този месец THR разплака всички невръстни зомби-гийкове по света, потвърждавайки опасенията – оказа се, че нещата наистина отиват в нежелана посока. На ежегодната кръгла маса, която The Hollywood Reporter организира с участието на някои от асовете в ТВ-киното, Дарабонт директно изрази възмущението си от отрязването на бюджета: “До момента нямам никакви оплаквания в творческо отношение. Обаче смятам, че ако наистина направят това, което са намислили, сериалът ще бъде засегнат именно творчески… в негативен аспект. Това просто ми се струва абсурдно. Ако нещо ти носи печалба, защо ти е да го наказваш?” Цялата дискусия можете да видите тук:

За да не сме съвсем негативни, сега ще се съсредоточим и върху по-ведри новини около франчайза. Още през март се заговори (беше отразено в често посещавания от нас сайт Lilja’s Library), че писателите Стивън Кинг и Джо Хил (баща и син, ако не знаеш) може би ще се включат в сценарния екип на предстоящия сезон. Както наскоро писахме, Кинг ще бъде доста често в продуцентските усти през тази и следващата година, което е повече от добре дошло за отдадени следовници като нас. Освен това актьорът Майкъл Рукър потвърди завръщането на гадното копеле и жесток провинциален расист Мърл Диксън – поне в това ни уверяват от Digital Spy. Накрая ни се иска да оставим и няколко снимки – не от сериала, а от комикса… или по-точно снимки на играчки, вдъхновени от комикса. По-долу можете да видите Рик Граймс, Мичоне (очакваме с нетърпение дебюта й във втория сезон) и две зомбита – съответно lurker и roamer. Фигурките са дело на недостижимите McFarlane Toys и достигат до вас благодарение на BD. Enjoy:

Рик Граймс

Мичоне

Lurker

Roamer

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Снимката кърти! Както и сериалът, определено. Дарабонт си е чист гений и го доказа отново! 🙂

    А AMC в момента си правят харакири, не знам кой ги е бил до главата докато достигнат до това дълбокомислено решение да отрежат бюджета на най-успешната си продукция :/ Дано се осъзнаят 🙁

    И малко офтопик, успя ли да хвърлиш един поглед на "Game of Thrones"?

  2. Синмката верно е един път! 🙂

    Още не съм гледал “Game of Thrones”, но го почвам! Припомнях си книгата и вече съм реди! 🙂