Бил Най е Куато

Неотдавна ви предупредихме, че ще спрем да пускаме новини за разнообразните слухове, които се въртят около кастинга на крайно ненужния римейк/нова екранизация на „Зов за завръщане”, докато нещата не се потвърдят официално. Е, всичко вече е прошнуровано и подпечатано и въпреки че винаги има възможност някой да се отметне, след като снимките започват другата седмица в Торонто, шансовете не са големи.

И така, в момента кастингът изглежда по следния начин: Колин Фарел и Брайън Кренстън, за които знаем отдавна, са в ролите съответно на Дъг Куейд и злодея Кохейгън. До вчера несигурните, но току-що потвърдени от Collider Кейт Бекинсейл и Джесика Бийл са съответно Лори (ролята, изпълнявана от Шарън Стоун в оригиналния филм) и Мелина, а Джон Чо ще бъде служител във компанията за имплантиране на фалшиви спомени. Освен това знаем още, че и Итън Хоук ще има поява в незнайна роля.

Най-голямата новина в кастинга обаче идва от Heat Vision, който съобщават, че ще видим Бил Най в ролята на потайния водач на съпротивата Куато. Да се надяваме, че този път няма да го има момента с „разкриването на Куато” – не виждаме как ще се получи добре, ако знаем, че го играе Най, но известно време ни се представя за друг или по-лошо, по някакъв начин имитира първия филм.

Все пак, ако този проект наистина следва оригинала на Дик, като че ли може да се получи малко по-добре, но колкото и вълнуващо да го замислят (не се надявайте!) и колкото и да кефи Най, просто няма как да се мерят с епизода в „Зов за завръщане” от 1990, който е един от най-култовите моменти не само във филма на Верховен, но и в киното въобще.

Както може би знаете, този римейк ни дразни открай време, но сега вече съвсем се изнервихме – с двете мацки, Фарел, готиния злодей и любимия ни Бил Най почти звучи сякаш ще е нещо готино, а на всичкото отгоре трябва да е много близо до разказа на Филип Дик. Да, звучи гот. Но я се замислете малко… Дали ще е гот? Едва ли. Освен, че режисьор е Лен Уайзман, след малко иди ми, дойди ми прес-съобщения, Марс отново е вън от играта и този път изглежда окончателно. Как, по дяволите, ще си повтаряме „Get your ass to Mars”?!

И като сме започнали с хейта, ако римейкът, новата екранизация или каквото там е ще е по-близо до разказа и няма да има нищо общо с филма на Верховен, дали наистина ще се казва „Зов за завръщане”?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *