Жълтата подводница

Въпреки че харесваме анимациите на Робърт Земекис, определено беше започнало да ни писва от тях и искахме той да се завърне към игралното кино. От друга страна подготвяният римейк по един от най-странните и оригинални филми на Бийтълс “Yellow Submarine” ни звучеше доста интересно и нямахме търпение да видим какво ще се получи.

Уви, това няма да се случи, тъй като от “Disney” са решили да дръпнат шалтера на продукцията. От студиото отричат, че причината е супер ниският премиерен уикенд на продуцирания от Земекис 150-милионен “Майло на Марс”, който дебютира с 6,9 млн. Те твърдят, че решението било взето доста преди този уикенд и предвид спирането на работата на „ImageMovers Digital” и това, че веднъж вече Дейвид Тенант беше заявил, че с филма е свършено, ние сме склонни да им вярваме.

Всъщност няма значение каква е причината за спирането на проекта. При всички случаи, ние сме недоволни. От няколко места се споменава, че Земекис ще опита да продължи филма под шапката на друго студио, но се съмняваме – „Тинтин” ще трябва да направи бая пари, за да се реши някой на този риск.

Може пък всичко това да е за добро и сега Земекис наистина да се завърне към игралното кино с някой от доста интересните проекти, за които сме ви споменавали, като фантастиките „Timeless”, “Dark Life” или най-добре, продължението на „Кой натопи заека Роджър?”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Дринка, сигурен съм, че като казваш, че ти харесват анимациите му, имаш предвид само Беоулф. За съжаление и той си беше доста безмислен, за останалите коледни приказки да не говорим.

    Прозрачно минало беше с много добра атмосфера, но самата история беше смехотворна. От него насам Земекис направо си плюе на името и чак ме е яд, че се захваща с толкова постни и безлични проекти, вероятно под предлога, че се водят детски филмчета, обаче мен ме съмнява да са увлекли дори някое дете.

    Тъй че хубава новина.

  2. Опитах се да гледам "Полярен експрес" и на десетата минута го спрях, но "Беовулф" е мн. здрав (не съм гледал онова по Дикенс). "Майло на Марс" изглежда тъп и не мисля да го си го причинявам, но е жалко, че bomb-на толкова брутално, 'щото “Yellow Submarine” ми се гледаше.

  3. И аз харесвам повече игралните му филми, но не мисля, че Земекис си е губил времето с тези анимации – “Беулф” е жесток, особено на кино и в 3D. "Коледна песен" също ме радва, ако не друга изглежда уникално. "Полярен експрес" е ми е малко детски – човека си е техничар, създавал си е технологии и се е забавлявал, това е. Правил си е каквото му е на душата.

    А “Yellow Submarine” имше шанс да бъде супер интересен. 🙁

  4. ако трябва да съм супер-честна – радвам се, че няма да плуваме 🙂 винаги съм скептична, щом става въпрос за вариации на тема The Beatles …