„Заекът Роджър 2”

Вече сигурно сте забелязали колко си падаме по всякакви холивудски блокбастъри, които вече задължително излизат 3D, независимо дали допълнителното измерение е плюс за съответния филм или чисто и просто жалък опит за изкарване на още пари. Но „Цар лъв” в 3D не звучи чак толкова зле, а според „Empire” има сериозен шанс той да е следващата класика, която ще последва „Красавицата и звяра” и ще се завърне по кината за кратко 3D турне. „Empire” получават информацията си от достоверен източни на име Дон Хан, продуцент на анимации като любимия ни „Кой натопи заека Роджър?” и гореспоменатите „Красавицата и звяра” и „Цар лъв”.

Ето какво разказва Хан, при това със завиден ентусиазъм: „Опитвам се да уредя 3D конвертирането на „Цар лъв”. Ще е невероятно – ще се постараем заради вас! Технологията е изключителна. Преди няколко години направихме „Кошмарът преди Коледа” и Тим (Бъртън) каза, че е по-хубав от оригинала, защото ти позволява да се разходиш из снимачната площадка.” Да, благодарим, че ни напомни как всяка зима БГ разпространителите ни обещават 3D „Кошмар”, но всеки път се отлага за следващата година. „Мармалад утре!” както би казала една от по-новите героини на Бъртън…

Цар лъв” на 3D

Но това не е всичко. Хан продължава с още 2 новини: добра за продължението на „Кой натопи заека Роджър?” и доста лоша за „Снежната кралица”. За Роджър се носят слухове още от миналата година, но сега продуцентът потвърждава, ако това е думата за подобно увъртане: „Да, не мога да дам коментар. Отричам напълно, но да… ако сте фенове, скоро ще сте много, много, много щастливи.” Ето така се отрича, Холивуд! Вземете си бележка!

А „Снежната кралица”, за който се надявахме да е следващата анимация на „Disney”? “Прибрахме го в шкафа, на много нисък рафт, който не можем да достигнем! Просто нямаме сюжет. Така беше и с „Красавицата и звярът” в продължение на години. Работих с години по „Кралицата” и според мен е една от последните велики приказки. Жалко е, че засега си седи на рафта.”

И най-накрая, „Empire” измъкват малко инфо и за “Maleficent”, игралната версия на „Спящата красавица”, която ужким ще се режисира от Тим Бъртън, с крайно непотвърденото участие на Анджелина Жоли . „И за него не мога да говоря! Ще ви кажа само, че работим активно и е много забавно. Но е прекалено рано да си говорим по въпроса. Знам само, че ще стане.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *