Уоу! Направо не е за вярване, но от Deadline съобщават, че Робърт Земекис, който напоследък бе зает да изследва границите на 3D и „motion capture” технологиите с филми като „Полярен експрес”, „Беулф” и „Коледна песен”, може да се завърне към игралното кино за първи път след „Корабокрушенецът” (2000). Между другото, не ви ли се струва, че корабокрушенец е тъпа дума за човек, претърпял самолетна катастрофа?

В момента Земекис работи по CGI римейка на Биталсовия “Yellow Submarine”, но ако може да се вярва на Deadline, след приключването на снимките, може би в следствие на факта, че „Disney” прекратиха съществуването на продуцентска му компания ImageMovers Digital, той ще се заеме с проект озаглавен „Timeless”, за който не се знае нищо друго освен, че ще бъде голям филмза пътуване във времето. Предвид предишните сблъсъци на Земекис с този поджанр, няма как да останем равнодушни пред тази иначе жалка информация.

Новините обаче, не свършват до тук. От Deadline разпространяват и „сквернословието”, че Земекис също така се интересува и от новия „Супермен”. Точният цитат гласи че той бил “kicking the tires on live-action projects such as Superman.” По принцип това би било просто феноменално, но ние слагаме подобни твърдения в същата графа, в която присъства и Брайън Де Палма като режисьор на „Paranormal Activity 2”.

Другите перспективи пред режисьора са „Dark Life” – за който ви съобщихме преди близо половин години  – и разбира се, дългоочакваното продължение на „Кой натопи заека Роджър”. Накрая можем да кажем, че като огромни почитатели на Земекис, каквото и да си избере той, ние ще бъдем повече от доволни.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

19 Comments

 1. Аз искам някой наистина много голям филм за пътуване във времето – това ми е любимия поджанр, но за съжаление качествени филми с изгладени противоречия почти няма.

  Земекис е голям майстор и ако наистина има смислен сценарий, то резултата би бил превъзходен.

 2. E, няма как без противоречия. То самото споменаване на "пътуване във времето" предизвиква такива 🙂

  Ти не харесваше "Дони Дарко" нали? Един прекрасен филм за пътуване във времето.

  Иначе "Завръщане в бъдещето" форевър! 🙂

 3. Хахах, поздравления за "Cast away"… От 10 години си го знам като "Корабокрушенецът" и въобще не се бях замислял. Наистина е тъпо :))))

 4. Крайно време беше Земекис да излезе от анимационния си ступор, че вече стана банален. Очаквам добри неща от игралния му проект, но да видим…

 5. Дринов, вярно е, че Дони Дарко не ми допадна особено. "Завръщане в бъдещето" е сред любимите ми поредици, но и там имаше противоречия – какво да се прави. Въпреки че казваш, че режисьорската версия на Дони Дарко е тъпа, ще взема да я намеря, щом там имало извадки от книгата на бабата. Може пък нещо да ми се изясни…

  Наистина са много малко хубавите филми. Сещам се за "Престъпления във времето" – там доста бяха засукани нещата и в доста скъсен период от време – http://www.imdb.com/title/tt0480669/ .

 6. @cinemascrotum

  И аз имам очаквания за нещо добро. Не съм супер разочарован от анимациите му, но вече беше почнало да става "ридикилъс"

  @Тито

  Не съм го гледал този 🙁

  @UZUMAKI

  Ти какво каза? :))) "Терминатор" е абсолютна класика!

  За "Екран" бях правил "5 срещу 5 Пътуване във времето" и петте ми добри бяха:

  Завръщане в бъдещето (1985)

  Терминатор (1984)

  Star Trek IV: Пътуване към вкъщи (1986)

  12 Маймуни (1995)

  Планетата на маймуните (1968)

 7. За съжаление повечето филми с пътуване във времето само бегло се докосват до тематиката. Има го този елемент, но само за фон. Идва някой от бъдещето или от миналото и толкова. Например, Терминаторите (една от любимите ми поредици) пристигат и въпреки създадената патаклама, ние не разбираме, какво са променили или оправили в бъдещето. Само предполагаме, докато сценариста на следващия филм не "реши", какво ще се случи. При "Планетата на маймуните" е същото – озовават се в бъдещето и толкова.

  В "Дежа вю" нещата бяха по-добре скроени. Пак има някои неясноти, но ако се придържаме към това, което писа по-нагоре, че само споменаването на жанра предизвиква противоречия, можем да кажем, че това е един от добрите time-travel-и.

  Също, от тази гледна точка, беше добър и "Жената на пътешественика във времето".

  В крайна сметка “Престъпления във времето” е най-издържан логически, доколкото си спомням, и най-добре се вписва в жанра. Има прекрасни преплитания – главния герой няколко пъти се срещаше със себе си, а сцените се повтаряха и потретваха от различна гледна точка.

  Ето какъв филм очаквам да гледам!

 8. Гледай само да не се разочароваш! 🙂

  Това чел ли си го? Аз все му се каня и все не ми остава време за него?

  Интересно ми е, ако някой го е чеквал да сподели мнение.

 9. То от разочарования никой не е застрахован, просто си мечтаем тук върху една хубава възможност.

  Не съм чел тази книга, а изглежда е с тематика, която ми харесва. То за филми няма време та за книги ли… тази година "Граф Монте Кристо" ми "изяде" повечето време за четене! 🙂

 10. Не ми е от любимите жанрове и затова… Но в такива случаи все се сещам за репликата към Никълас Ван Ортън (по памет): "Наистина ли не сте играли и ще ви е за първи път?!! Блазя ви!" Филма се сещаш, нали?

  В този ред на мисли, аз миналата година за пръв път гледах и "Град на мрака"…

 11. "Играта" е супер филм! А "Градът на мрака" е уникален!!!

  Прав си, когато ти предстои да гледаш или прочетеш нещо класическо за първи път, чувството е неповторимо. Едно време си мечтаех да имам устройство, с което временно да изтривам паметта си, за да мога да гледам "Пришълецът" за първи път, отново и отново! 🙂

  Представяш ли си какъв кеф ще е да можеш да гледаш стари или яки филми, без почти никакви затормозяващи познания за това изкуство, от рода на "това вече съм го гледал еди къде си" и тн.

 12. Аз пак да се върна на темата, но ако се сещате някой друг филм за пътуване във времето – казвайте за да го гледаме. Понеже не съм сред феновете на Star Trek съм изпуснал този "Пътуване към вкъщи", но ще го потърся.

  Във връзка с темата пак гледах "Престъпления във времето" и установих, че не съм се объркал – филма е уникален и покрива идеално жанра.

  Понеже, съм се хванал да кино образовам най-малката ми дъщеря след като малко я "натоварих" с "Играта" врътнахме трите "Завръщания в бъдещето". Забавата е голяма, като изключим, че частта с парадоксите малко си куца…

  "Пришълецът" сега не ми е сред топ любимите поредици, но си спомням, къде ги гледах първите два филма преди около 25 години – в Американското посолство. Голяма бутаница беше, че даже "се налагаше" да ги гледаме и по два пъти. 😉

 13. Пришълецът е най-великия! 🙂

  А "Кланица 5" никога не съм го гледал. Чел съм книгата обаче, сила! 🙂

 14. Познати ме насочиха към един филм от жанра – Retroactive – от 1997 г. с Джеймс Белуши. Като изключим една наистина голяма недомислица в началото на филма, останалата част от сюжета беше логически обоснована.

  А Белуши е голямо говедо, значи! 😉

  Гледах и "Кланица 5", но толкова задълбочени филми не мога да смилам.