Едноименният роман на Кат Фолс, който е в основата на филма, ни отвежда в близко бъдеще, когато нивото на океаните е нараснало драстично и доста хора са принудени да се заселят на морското дъно, където децата развиват способности подобни на морските същества. Сюжетът на филма ще се фокусира над взаимоотношенията между момче от дълбините и момиче живеещо на повърхността, които обединяват сили в разкриването на правителствена конспирация.

Филмът ще се продуцира от „Disney“, които наскоро прекратиха дейността на воденото от Земекис студио „ImageMovers Digital“, но това явно не пречи и на двете страни да работят заедно. Все още няма информация дали „Dark Life“ ще бъде създаден чрез превърналата се във фикс идея на Земекис технология „performance capture“, но трябва да признаем, че историята определено би спечелила от процеса.

Не ни е ясно кога точно Земекис смята да режисира филма, който ако трябва да бъдем честни ни звучи доста интересно, но силно се надяваме, след като приключи работата си по „Yellow Submarine“ (2012), той да се заеме първо с продължението на „Кой натопи заека Роджър?“. Сами разбирате, че предвид времето необходимо за завършването на един филм, заснет с тази технология, няма как и двата проекта да видят бял свят в рамките на по-малко от две-три години. Затова Земекис или трябва да се откаже от режисирането на единия от двата филма или ние ще трябва доста да почакаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *