Джон Карпентър

Напоследък името на Джон Карпентър все по-често започна да се озовава сред филмовите интернет новини. Това, разбира се, може само да ни радва, тъй като режисьорът на “Хелоуин” и “Вампирите” e една от любимите ни живи кино-легенди. Преди няколко месеца ви писахме за екранизацията на романа “Fangland”, а само преди дни се оказа, че още една очаквана адаптация – на комикса “Darkchylde” – е привлякла интереса на Карпентър. Честно казано, стискаме палци и за двете, надявайки се, че последният му филм – “The Ward”, който скоро ще тръгне по кината на Запад – няма да е чак толкова зле, колкото предварителните ревюта го изкарват.

Междувременно Variety пусна информацията, че Карпентър ще изпълнява ролята на изпълнителен продуцент към хоръра “The Hell Within”. Детайлите около сюжета са оскъдни, но поне се знае, че ще разказва историята на жена, която се отправя на опасно пътуване в самото сърце на Бразилия, за да спаси някакво момиче… което момиче се оказва примамка. Проектът е немско-бразилска копродукция и ще бъде режисиран от Денисон Рамало, а снимките ще се проведат около река Амазонка.

Освен личните проекти на Карпентър, не бива да пропускаме и тези, които са свързани с него, но се случват със или без негово желание. Да, говорим за римейковете. Ще спестим коментарите си по тези заглавия, които вече бяха осквернени, няма да говорим и за предстоящия “Нещото”, който уж ще бъде нещо като предистория, а не чист римейк; ще споменем обаче култовия антигерой Снейк Плискен и неговото класическо “Бягство от Ню Йорк”, което от години алчните продуценти се опитват да възкресят. Последният слух около модерната съдба на Плискен изтече през окървавените сифони на BD и според него ролята може да бъде поверена на Джереми Ренър (дълго време се смяташе, че Джерард Бътлър ще надене очната превръзка, но в крайна сметка това така и не стана). За режисьор на римейка се спряга Брек Айснър, който е опитен в бранша – негов е римейкът на “The Crazies” на Джордж А. Ромеро, който се оказа изненадващо приличен и стилен, така че очакванията ни са умерено завишени. И все пак, грехота е да се пипат филми като “Бягство от Ню Йорк”, по дяволите!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *