The Amazing Spider-Man

Да ви кажем честно, никак не ни харесва да пишем тази новина и ако потърпите малко и не спирате да четете, ще разберете защо. Колкото и да ни радва трилогията на Кристофър Нолан за Батман (а хвърляйки едно око на броя новини, които сме пуснали за „The Dark Knight Rises” може да добиете лека представа колко всъщност ни радва), по принцип не сме от онези комикс фенове, които смятат, че в наше време всеки супер-герой трябва да е мрачен и разкъсван от съмнения. И колкото и да си падаме по „Пазителите”, всъщност сме много далеч от мисълта, че всички трябва да са горе-долу на границата между герой и злодей. Но точно за Спайдър-мен наистина, ама наистина се радвахме, че следващият филм „The Amazing Spider-Man” ще е значително по-сериозен и мрачен от разноцветните хитове на Сам Рейми.

Как точно ни е хрумнало, че ще е така, не е много ясно, но първият трейлър и този тийзър плакат определено помогнаха. А сега се оказва (според по-запознатите от нас), че всъщност „The Amazing Spider-Man” ще е по-лек и по-комедиен от филмите на Рейми, което ни е направо трудно да си представим, и ще е съвсем в стила на тези класически банери, които се появиха само дни след гореспоменатия плакат.

Да, въобще не става ясно, че рекламират филма. Спокойно може да са за нов анимационен сериал или дори за серия пижами, които ще са подобаващо намалени покрай Коледа, поръчайте сега, преди да са се изчерпали.

И точно когато щяхме да се разстроим, че са ни подлъгали толкова жестоко, „Marvel” и „Columbia Pictures” представиха официалния сайт на филма и няколко снимки и кратко био на основните герои, които се връзват доста добре с трейлъра, и вече наистина не знаем какво да мислим. Незнайно защо продължаваме да се надяваме, че с Марк Уеб начело „The Amazing Spider-Man” ще е едновременно мрачен и забавен. Ще разберем на 3 юли 2012.

Питър Паркър - Андрю Графийлд

Питър Паркър
Родителите на Питър са изчезнали преди 13 години и оттогава той се опитва да намери мястото си. Сега, точно когато е на път да разбере какво се е случило с тях, той се изправя пред най-голямото предизвикателство – предизвикателство, създадено в лабораториите на „Oscorp”.

Гуен Стейси - Ема Стоун

Гуен Стейси
Умна, чаровна и упорита, Гуен е главен стажант в „Oscorp” – позиция, която приема изключително сериозно. Но животът й рязко се усложнява, когато става свидетел на радикалната трансформация на двама души – гаджето й Питър и менторът й д-р Конърс.

Капитан Стейси - Денис Лиъри

Капитан Стейси
Уважаван полицай с 20-годишен стаж, капитан Стейси е лицето на Нюйоркската полиция и водеща фигура в разследването на Спайдър-мен. За капитана единственото нещо по-важно от сигурността на града е сигурността на семейството му – особено на дъщеря му, Стейси.

Д-р Кърт Конърс - Рис Ифанс

Д-р Кърт Конърс
Един от водещите учени на „Oscorp”, д-р Конърс работи по създаването на революционен серум, който регенерира крайници и човешка тъкан. Не е съвсем ясно защо решава да е първият човек, върху който да изпробва серума, но съвсем скоро става ясно, че нещо сериозно се е объркало.

Последно вижте официалният синопсис на филма, както и няколко нови снимки.

Като повечето тийнейджъри на неговата възраст, Питър се опитва да разбере кой е и откъде е дошъл. Стараейки се да научи повече за миналото си, той разкрива тайната на баща си… тайна, която в крайна сметка ще предначертае съдбата на Спайдър-мен. Това е първият от поредица филми, които разкриват друга страна от историята на Питър Паркър. На 3 юли 2012 започва новата история.

Андрю Гарфийлд и Ема Стоун

Андрю Графийлд

Мартин Шийн, Сали Фийлд и Андрю Графийлд

Мартин Шийн и Сали Фийлд

Андрю Гарфийлд

Режисьор на „Невероятният Спайдър-мен” е Марк Уеб („500 мига от пролетта”), а в ролите ще видим Андрю Графийлд като Питър Паркър/Спайдър-мен, Рис Ифанс като д-р Конърс/The Lizzard, Ема Стоун и Денис Лиъри като Гуен Стейси и баща ѝ, Мартин Шийн и Сали Фийлд като чичо Бен и леля Мей, Ирфан Кан като д-р Рата и Кемпбъл Скот и Ембет Дейвиц като родителите на Питър.

Премиерата на филма е 3 юли 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

  1. Мен лично ми писна от ребутвания и римейки, а тенденцията май ще се засилва още повече в близките 4 – 5 години.
    Гответе се за новия Робокоп, новата Годзила и новия Супермен 🙁
    Само ми е интересно дали в следващите 20 – 25 години Лукъс в изблик на предсмъртна алчност ще реши да римейкне Стар Варс?

  2. @MKT
    Естествено… Нема да се учудя, ак не вземе да ги римейкне или Рибуутне….
    Естествено… Очаквам още сума ти ремеййкове и рубуутове…. нема да има спиране. Сега ще започнат да ни заливат тотално с помии…
    Идва края на света и бързат да ни зарадват с поредната си тъпотия….

    За филма:
    Абе аз ви казавам още от много отдавна, че филма ще мси е простотия отвсякъде… ама вие не та НЕ!. Продължавате да не ми вярвате….
    Еми добре пак ще приказваме…

    Иначе Новата триология на Батман е много добра. Немога да не призная. Страхотни филми са. Но няма Какво да кажа освен една дума… Нолан….

    П.С. За мен този филм „Пазителите“ (имам го на Блу Рей и в трите му варианта – Театратикал , Директорс и Ултимейт Кът) мога да кажа, че това за мен е най великия и уникален филм по комикс.. Е просто по-добър филм заснет по комикс няма и няма и да има( тук ще се радвам да греша). Просто уникален филм. Бих го нарекъл шедьовър сред филмите заснети по Игри или Комиски….
    Благодаря – англ. Бел.пр. Тенк Ю

  3. Няма как хора, продълженията/рибуутите/римейките са част от кино действителността – преди, сега и за в бъдеща, така че трябва да свикваме, че ще ги има. И на мен не ми е приятно, но няма какво да се направи.

    “Пазителите” е жесток филм! 🙂

  4. @Дринов
    Аз съм свикнал, че ги има и нямам нищо против тях. Нека да ги има. Без тях, както ти беше казал нямаше да им някой култови филми.
    Мен ме дразни, че ги окепазяват (с малки изключения). Те това е проблема.
    Повечето ги просто осират….. Това ме е яд.

  5. П.С. Забравих. Извинявам се. Точно затова почвам да ставам против римейки, рибуути и продължения.

  6. Така е, окепазяват ги. Ясно е, че затова всички ни е яд. Че кой не обича да гледа хубави филми, пък били те и римейки. 🙂