Джон Карпентър

Когато казахме, че разчитаме на „Fangland” да се окаже проектът, който ще ни върне вярата в Джон Карпентър, наистина го мислехме. Но сега вече не чакаме съвременната интерпретация на Дракула с кой знае какво нетърпение, защото „Darkchylde” – историята на тийнейджърка, която сънува ужасни кошмари, неволно освобождава страховити създания и после трябва да спаси света от тях – ни звучи още по-добре!

Екранизация по комикса на Ранди Куийн, „Darkchylde” ще разчита не само на режисьорския опит на Карпентър, но и на специалните ефекти на Ричард Тайлър и подчинените му в „Weta Workshop”.

Имаме какво да кажем по въпроса за комикса и това сътрудничеството, но е по-добре да прочетете какво казват самите те Карпентър и Тайлър в официалното съобщение:

Джон Карпентър: „Ариел Чайлд на Ранди Куийн е най-добрата млада героиня от Лори Строуд („Хелоуин”) насам. За всички нас ще е страхотно приключение да пресъздадем Ариел и мрачните й мистерии.”

Ранди Куийн: „Ужасно съм развълнувам, че Джон Карпентър – един от най-важните и легендарни режисьори в жанра, отговорен за шедьоври като „Нещото” и „Хелоуин” – ще пренесе кошмарната история на Ариел Чайлд на големия екран, заедно с „Weta Workshop”. Като фен на хорърите, наистина ме вълнува идеята за Карпентър и „Weta”, красиви сънища и многобройни трансформации. Неслучайно се правят или вече са направени римейкове на почти всички филми на Карпентър. Той е гений.”

Още подробности от Куийн, Ричард Тайлър и „Weta” в клипчето по-долу

http://www.youtube.com/watch?v=p3XwSgCgBU0

Само не ни казвайте, че тази лигла ще е Ариел!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *