„A Series of Unfortunate Events” / „Поредица от злополучия”

Искаме да направим едно признание – колкото и големи почитатели да сме на Нийл Патрик Харис и поредицата от злополучия по Лемъни Сникет, не успяхме да се спогодим с времето да ни отпусне малко „свободни валенции” и да изгледаме първия сезон на поредицата. А новините около нея бяха проследени внимателно, което – подозираме – ще сторим и със задаващия се втори сезон. Netflix вече изкушават с първи поглед към комедийната тайнственост на предстоящата адаптация.

Спецовете (с повече Време) твърдят, че първото пътешествие в света на Лемъни Сникет се е получило доста приятно, като забавно-закачлива изненада, поднесена от опитния Бари Зоненфелд, в ролята на изпълнителен продуцент и режисьор на половината сезон. От него е изтръгнато обещание, че ще се захване с режисурата поне на двата първи епизода от сезон 2, които са посветени на петата книга, създадена от въображението на Даниел Хандлър (по-известен като Лемъни Сникет) – „The Austere Academy”. Идеята е в рамките на три сезона да се адаптират всички „Поредица от злополучия” – от общо тринайсет книги, втори сезон ще представи споменатата зловеща академия, „The Ersatz Elevator”, „The Vile Village”, „The Hostile Hospital” и „The Carnivorous Carnival”.

Нийл Патрик Харис отново ще е граф Олаф, който няма да се спре пред нищо, докато не пипне наследството на трите сирачета, които прибира в дома си. Новите попълнения в актьорския екип са Люси Пънч, Нейтън Филиън, Тони Хейл, Сара Рю и Роджър Барт.

„A Series of Unfortunate Events” / „Поредица от злополучия”

„A Series of Unfortunate Events” / „Поредица от злополучия”

„A Series of Unfortunate Events” / „Поредица от злополучия”

В основата на оригиналната поредица на Netflix са прочутата бестселър-поредица на Лемъни Сникет (писателски псевдоним на Даниел Хандлър), която продължава изследването на специфичния мрачно-комедиен тайнствен свят на въображението. Изпълнителни продуценти са носителят на награда „Еми” Бари Зоненфелд и самият автор, като вторият сезон ще се състои от десет едночасови епизода и премиерата му ще бъде в целия свят през пролетта на 2018 в програмата на Netflix.

Поредица от злополучия” проследява трагичната съдба на сирачетата Бодлер – Вайълет, Клаус и Съни и нехните невероятни сблъсъци със зловещо-шантавия граф Олаф, който ще направи всичко по силите си, за да заграби наследството на горките самотни деца. Разкривайки различните му превъплъщения и дегезировки, сираците постепенно откриват следи, които водят до тайнствената смърт на техните родители, връзки с някаква мистериозна организация и започват да отключват дълго пазени семейни тайни. Малина Уейзман (Вайълет), Луис Хейнс (Клаус), Пресли Смит, Патрик Уорбъртън (в ролята на автора и разказвача Лемъни Сникет) и К. Тод Фрийман (банкерът г-н По) се завръщат в роли, както и носителят на награди „Еми” и „Тони” – Нийл Патрик Харис като откачения граф Олаф.

Очакваме с нетърпение втори сезон на „Поредица от злополучия” („A Series of Unfortunate Events”)по Netflix през пролетта. Дотогава дано сме успели да наваксаме пропуснатото до момента…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *