Рейчъл Вайс в "Gravity" на Куарон?

Ако доскоро се притеснявахме да говорим за проекта, за да не го урочасаме и със затаен дъх следяхме всяко развитие около него, то вече започваме сериозно да се изнервяме. То не бяха спекулации, то не беше чудо.

Новото двайсе идва Latino Review, които спекулират, че последното име, от което се интересува Куарон е това на Рейчъл Вайс. Слух, който според нас няма абсолютно никакъв смисъл. Но нека видим защо.

Последната потвърдена информация, с която разполагаме е, че Анджелина Жоли повторно е отказала на Куарон и на “Warner Bros.” участие в суперамбициозния “Gravity”, с което поставя под въпрос бюджета му от 80 млн., който е жизнено необходим за осъществяването на специалните ефекти и сложните продължителни кадри.

Това малко ни учуди, тъй като вече знаехме, че нещата са сведени само до избор между Скарлет Йохансон и Блейк Лайвли. Преди три дни обаче, от „Slashfilm” писаха за ситуацията около филма и за появилото се в ScriptShadow ревю на първия вариант на сценария, което общо взето казва, че няма начин Скарлет Йохансон и Блейк Лайвли да се справят с ролята. „Not in a million years”.

Лично ние не знаем какво ще рече това, тъй като сме на мнение, че Скарлет притежава известни заложби и с правилния режисьор, какъвто е Куарон би могла да се справи с всичко. Но все пак разбираме, защо от „Warner” виждат известен проблем свързан с подсигуряването на бюджета и защо държат на присъствието на Жоли. Не е заради актьорските й качества, това можем да ви кажем със сигурност .

Така се връщаме на Вайс, която погледнато в тази светлина, би трябвало да е способна да гарантира възвръщаемост на приходите повече от Йохансон или която и да е от споменатите до момента актриси като Сандра Бълок, Натали Портман, Марион Котиар, Наоми Уотс, Кери Мълиган, Сиена Милър, Аби Корниш, Ребека Хол и Оливия Уайлд, което не виждаме как може да бъде вярно.

За финал, ще си позволим един леко непрофесионален коментар, като кажем, че ако заради Жоли ни се размине филм като „Gravity”, за който на всичкото отгоре в споменатото по-горе ревю се казва, че действието му може да бъде в реално време и в един-единствен кадър – нещо, което е директно извадено от мокрите ни сънища – с такъв хейт ще я залеем, че направо свят ще й се завие. И хич не ни пука дали на нея или на някой друг му дреме от този факт.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *