Paul Greengrass

Жалко. Не, че смятахме, че има реални основания Пол Грийнграс да режисира подготвяния от Джеймс Камерън и Джон Ландау римейк на класическия sci-fi филм „Фантастично пътешествие”, но все пак доста се надявахме тъй като смятаме, че от това щеше да излезе страхотен филм. Представете си обаче как ще изглежда визуалният му стил с подскачащата картинка на 3D. Със сигурност нямаше да е приятно изживяване.

Според Deadline Грийнграс е напуснал проекта, за да се фокусира върху екранизацията на „Островът на съкровищата”, която както ви съобщихме ще се продуцира от Warner Bros и по-специално Лайнъл Уиграм – отговорен за последната версия на „Шерлок Холмс”. Преди обаче, да кажете „Супер, и „Островът на съкровищата” на Грийнграс не звучи зле”, имайте предвид, че отново става дума за все още неофициална информация.

Така „Фантастично пътешествие” се оказва без режисьор, но ние не сме притеснени за проекта, тъй като сме сигурни, че Камерън ще направи интересен и смислен избор.

За тези, които не са запознати с оригиналния филм или с новелизацията на Айзък Азимов, историята разказва за група учени временно миниатюризирани до размерите на атом, които са инжектирани в тялото на руски учен в опит да премахнат съсирек в мозъка му, преди той да умре и с него да си отиде тайната на постоянната миниатюризация.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Ако ефектите са на ниво, Фантастично пътешествие ще е нещо уникално. Чел съм част 1 и 2 на Айзък Азимов, разказва се за пътуване с микрокосмически кораб през цялото тяло. Втората част е много яка, тъй като се опитваха да извлекат информация от токовите вълни на мозъка (или нещо подобно беше)

    Още един филм в листата "чакам с нетърпение"

  2. Всичко сай-фай е в листата “чакам с нетърпение”. Изкючение е Interstellar, който е на отделен лист и с големи букви.

  3. И аз мисля, че има шанс за нещо наистина уникално. Струва ми се, че това е един от малкото проекти, които ще спечелят от 3D-то.
    Да си призная честно, не си спомням много оригиналния филм. Помня обаче, "Innerspace" – който си е "rip-off"-че, и разбира се, двете книги на Азимов. След като ги прочетох бях станал нещо като експерт по медицина :)))