„Gravity” на Куарон

По принцип това е проект, за който избягваме да говорим, защото се страхуваме да не го урочасаме, но в случая не можем да се удържим.

От The Playlist са открили сайта на най-голямата британска компания за специални ефекти Framestore – носители на Оскар за „Златният компас” и отговорни за филми като „Аватар”, „Сблъсъкът на титаните”, „Принцът на Персия”, както и „Децата на хората” на Куарон – където има поместена обява за желаещи да се присъединят към екип, работещ по предстоящия „Gravity” и по-важното, цяла секция посветена на филма.

Първото нещо, което прави впечатление е уверението, че целият филм ще бъде направен във „Framestore” и 60% от него ще бъдат компютърно генерирани образи (CGI ), които по модел на „Аватар” ще бъдат балансирани с реални елементи в максимално фотореалистична среда. И второ, това, което ни кара да подскачаме от нетърпение, е обещанието за 20-минутен, непрекъснат начален кадър. И ако сте гледали „Децата на хората” с няколкото уникални кадри-епизоди, значи знаете защо се вълнуваме толкова.

Според сайта, филмът представлява съвременен трилър за оцеляването в екстремни условия, който следва опитите на една жена да се завърне на Земята, след като сателит предизвиква поредица от космически катастрофи.

Първоначално единственият човек, свързан с проекта, беше Анджелина Жоли, което се връзваше с известния сюжет, но след нейното оттегляне и потвърденото участие на Робърт Дауни Дж., не е ясно каква част от сценария ще бъде променена.

Честно да ви кажем, едва си удържаме ултра-„гийкските” проявления на sci-fi фенщината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Имам страхотна идея!

  Дали не е време за една класацийка с най-добрите и заслужаващи внимание дълги кадри? Нещо като Добрия срещу лошия Ръсел, но без лошата част? Пък може и с лоша – не всички са еднакво добри!

  Да видим… Без да броим класиките и Брайън де Палма, да видим какво ми хрумва на първо четене. Децата на хората разбира се. Не знам защо, но се сетих и за Atonement – на брега не беше никак лош кадър. Какво друго? В Hunger имало добър кадър, но май само си приказват… Някоя фантастика? Малко П Т Андерсън?

  Идеи anyone? Но без сериали.

 2. Snake Eyes определено е от лошите! Там никак не ме радва кадърът. и малко безсмислен ми изглежда!

 3. Около тази тема имахме желание да направим нещо подобно, но за съжаление не ни се получиха нещата. Можем да помислим по въпроса отново, особено ако получим малко помощ. 😉

  А за Брайън Де Палма ще V-и замоля да не сквернословите! 🙂

 4. Аз се сещам за боя в коридора в "Oldboy" или пък за началния кадър на "Контакт" който е уникален. И да Пол Томас Андерсън има много добри кадри. Началото на "Буги нощи", в теливизионното студио в "Магнолия" или пък "Ще се лее кръв" сцената с нефтения инцидент.

  И защо без сериали? В Досиетата Х" имаше един епизод със супер дълги кадри за бермудския триъгълник, ако не се лъжа, който беше уникален.

 5. Нищо лошо за Де Палма, просто то е ясно, че той ще присъства! 🙂 Но Френд, сериалите са просто прекалено мнооооого!

  Ще стане супер статийка, айде, please, please, pleeeeeaaaaaase!

 6. Брайън де Палма е мастър на дългия кадър, а началото на Snake Eyes е унилано.

  За дълъг кадър се сещам "Децата на хората" сцента в колата.

  От "Одисеята" сцента с джогинга в искуствена гравитация (не помня точната дължина, но май беше продължителен), която пък после де Плама ъпгрейдва в "Мисия до Марс". 🙂